Advertorial

© Arnaud Poirier

Adrenalinekick in Normandië

Hiken in Normandisch Zwitserland, kajakken naar de Chausey-eilanden, een weekendje in de natuur in het hart van het Natuurpark Marais du Cotentin et du Bessin... Sportieve mogelijkheden genoeg in Normandië! De ideale bestemming dus voor een actief en recreatief weekend.

1 Sportieve wandeltocht in Normandisch Zwitserland

Normandisch Zwitserland doet zijn naam alle eer aan met zijn groene valleien en weides, waar je talrijke activiteiten kan uitoefenen in de natuur. Je bereikt te voet, met de fiets of de auto heel wat bezienswaardigheden, die getuigen van de rijke geologische geschiedenis van de streek. Maar om ten volle van het landschap te genieten en de benen eens te strekken, trekken wij zonder aarzelen onze wandelschoenen aan.

Adrenalinekick in Normandië
© Eloïse Guitton

Panoramische lus van 9 km

Zet koers naar het dorpje Vey, waar de wandeling Pain de Sucre – Rochers des Parcs begint. Je komt voorbij de kerk en het pad duikt zo het bos in. Na twee kilometer bereik je de top van de klif. Dit is de perfecte plek om Clécy en de meanderende Orne in de verte te bewonderen. Ga dan verder via de route des Crêtes, een bekende vliegbasis onder parapenters. Na enkele kilometers bereik je de andere kant van de vallei. Je waant je in Zwitserland! De route gaat verder met een sportieve beklimming langs een steil paadje. Dat paadje brengt ons naar de top van de Rochers des Parcs. Verbluffend anders! Helemaal beneden zie je het viaduct en de oevers van de Orne.

Adrenalinekick in Normandië
© Eloïse Guitton

Verticale beklimming langs de rotsen

Voor de durfal is er in Clécy, aan de oevers van de Orne, een via ferrata. Met een helm, klimgordel en musketons beklim je een verticale wand van 25 meter. Bij de uitsprong wacht een adembenemend zicht op de Orne. Het parcours is gevarieerd en leuk en loopt verder via een balk, houten loopbruggetjes, apenbruggen en zelfs een tokkelbaan. Sensatie en een adrenalinekick verzekerd!

Info:suisse-normande-tourisme.com

2 Zeekajakken naar de Chausey-eilanden

Adrenalinekick in Normandië
© Thib’sProd-LumieresMarinesProd

Op 17 km van Granville doemen de Chausey-eilanden op met hun prachtige natuur en landschappen. De ideale manier om deze archipel van 365 kleine eilandjes bij laagtij en 52 eilandjes bij hoogtij te ontdekken is met de zeekajak! Visser en kajakliefhebber Ian Wood begeleidt deze activiteit, die vertrekt onder de vismijn in Granville. We gaan eerst aan boord van de Grande Ancre, een vissersboot die ons tot op 15 kilometer van de haven brengt, tot bij een kweekgebied voor schelpdieren. De kans bij uitstek om te ontdekken waar schelpdieren, oesters en mosselen worden gekweekt.

Adrenalinekick in Normandië
© Thib’sProd-LumieresMarinesProd

Nu wordt het menens...Je trekt een wetsuit en een reddingsvest aan en neemt per twee plaats in een kajak. Maar eerst duidt Ian ons natuurlijk op de basisregels en voorschriften. Bovendien geeft hij ons een plannetje van de archipel en vermeldt de mooiste plekjes die je zeker niet mag missen. Alleen tussen de eilandjes... Elke peddelslag brengt ons op een andere magische plek. Tegen 18.00 uur keert het tij en verdwijnen de eilandjes. Tijd dus om terug te keren, want de stroming wordt sterker en de wind steekt op! Veilig en wel aan boord, moe, maar o zo tevreden, genieten we van oesters die voor onze neus worden gevangen en geopend. Een echte delicatesse!

Info:Ian Wood, Sea Kayak Mont Saint-Michel –kayaklabaie@orange.fr?

3 Weekend in de natuur in het Natuurpark Marais du Cotentin et du Bessin

Adrenalinekick in Normandië
© Thierry Houyel

Het Natuurpark Marais du Cotentin et du Bessin is een waar paradijs voor de fauna en flora van de streek. Het park is 15 000 hectare groot, met heel diverse en gevarieerde landschappen. In het seizoen vallen er trekvogels te spotten in de moerassen, terwijl er zeehonden zwemmen in de Baie des Veys. Je kan ze zien vanaf de Pointe de Brévands of vanaf de Pont de Reux, in Géfosse-Fontenay. Te voet of met de fiets, je vindt in het park meer dan 1 500 kilometer aan wegjes en wandelpaadjes die voor iedereen toegankelijk zijn. De moerassen kan je bezoeken met een elektrische boot, al suppend of met een kajak. Het volledige aanbod kan je terugvinden op het platform van het park.

Info:parc-cotentin-bessin.fr

Ontdek nog meer van Normandië op Normandie Tourisme.

Adrenalinekick in Normandië
Adrenalinekick in Normandië

#ExploreFrance