Beautycase in zakformaat

Wanneer de koffers zo goed als gepakt zijn, is het vaak nog even proppen om die vervelende beautycase erin te krijgen. Met onze selectie miniverpakkingen voor de zomer gaat het een stuk makkelijker en vooral lichter!

Reizen is altijd een beetje back to basics. Ook voor toiletartikelen is het vaak een uitdaging om alleen het strikte minimum mee te nemen zonder ter plekke iets te moeten missen. Miniverpakkingen zijn dan ook ideaal. Op het einde van de vakantie zijn ze leeg, zodat u voor de terugreis in uw koffer wat plaats over hebt voor enkele souvenirs. De merken hebben dit maar al te goed begrepen en bieden meer en meer miniverpakkingen aan die groter zijn dan staaltjes maar kleiner dan de gebruikelijke producten.

Must haves

Wat u zeker niet mag vergeten mee te nemen:

Een goede haarkit met shampoo en conditioner, want uw haarvezels hebben danig te lijden onder uv-straling, zeewater en grote temperatuurverschillen.

Een make-up remover + tonic in een compact formaat (bij Ici Paris XL vindt u er leuke voor een miniprijsje).

Een hydraterend serum dat u ’s morgens onder uw zonnecrème en ’s avonds onder uw aftersun aanbrengt.

Een zonnecrème met hoge beschermingsfactor + een stick om te retoucheren en gevoelige zones te beschermen (neus, lippen, oren, decolleté, voetzolen,...).

Een lichte eau de toilette in een compact formaat.

Een handcrème die u ’s avonds ook op uw voeten kunt aanbrengen na een lange wandeling.

Basismake-up: een BB cream of een gekleurde crème om uw teint subtiel te versterken (in plaats van een foundation). Een mascara en oogpotlood, een gekleurde lippenbalsem met een maximum aan verzorgende bestanddelen (we zijn dol op die van Dior en Clarins) en twee tot drie miniflesjes roze, oranje of rode nagellak voor een vrolijke toets (Bourjois, Mavala, Deborah Milano). Tip: koop nagellak-remover in een miniflesje (bij Di of Ici Paris XL), in de vorm van vochtige doekjes (in de supermarkt) of in een ‘magisch’ potje dat niet kan uitlopen (Bourjois, euro 7,99).

Weetje: een olie voedt en herstelt het lichaam, het haar en de nagels. Multifunctioneler bestaat niet! Bijvoorbeeld: Essence Absolue Huile met camelia van Shu Uemura, Huile Prodigieuse van Nuxe, Huile Divine van Caudalie, Elixir Ultime van Kérastase, Multi-soins Argan-6 Oil van Redken en Mythic Oil van L’Oréal Prof.

Virginie Draelants

Partner Content