© Getty Images/iStockphoto

Belgische app om diabetes 24/7 te monitoren

Om de patiënt in zijn dagelijks leven met diabetes beter te begeleiden, stelt Sanofi vanaf vandaag een gratis nieuwe app ‘Diabetes24’ ter beschikking voor patiënten en zorgverleners.

Naar aanleiding van Wereld Diabetes Dag lanceert Sanofi België de eerste complete app: ‘Diabetes24’, die ondersteund wordt door de website www.diabetes24.be.

Wanneer diabetes niet behoorlijk wordt opgevolgd, kan de aandoening gepaard gaan met een verhoogd overlijdensrisico door hart- en vaatlijden en met een verhoogd risico op blindheid en nieraantasting. Bovendien liggen de directe en indirecte kosten die de preventie en de behandeling van diabetes met zich meebrengen enorm hoog. Volgens de International Diabetes Federation werd in 2015 naar schatting 7,4% van het Belgische gezondheidszorgbudget besteed aan diabetes.

“Hoewel het een aandoening is met een significante impact op het dagdagelijkse leven, is de ziekte goed onder controle te houden met de juiste behandeling en leefstijl,” benadrukt Denis Peeters, Business Unit Director Diabetes & Cardiovascular bij Sanofi. “Diabetes correct opvolgen houdt naast het toedienen van medicatie ook aangepaste voeding, voldoende lichaamsbeweging en een rookstop in. Dit vraagt inzet, elke dag van het jaar, de hele dag door. De meeste patiënten staan er doorgaans alleen voor en daarom is ‘Diabetes24’ een welgekomen hulpmiddel.” De applicatie combineert verschillende functies zoals een agenda, stappenteller, koolhydratenteller, injectie-tracker en biedt de mogelijkheid om herinneringen in te stellen voor de injectiemomenten of inname van pillen. Bovendien laat ‘Diabetes24’ de patiënten en artsen toe om een volledige geschiedenis van de bloedglucosemetingen te raadplegen. Tevens worden wekelijks tips aangeleverd die het leven met diabetes vergemakkelijken.

De applicatie is gratis te downloaden , helaas alleen via de AppStore.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content