© Getty Images/iStockphoto

Diabetes Liga organiseert screeningsactie in vijf Vlaamse steden

Naar aanleiding van de Werelddiabetesdag op 14 november organiseert de Diabetes Liga gratis preventieve screenings, waarbij het diabetesrisico wordt gemeten op basis van een vragenlijst. De screenings zullen worden gehouden in Antwerpen, Dendermonde, Kortrijk, Sint-Truiden en Zaventem.

Het aantal mensen met diabetes is de afgelopen decennia meer dan verdubbeld. Dat is vooral te wijten aan de toename van het aantal personen met type 2 diabetes, onder meer veroorzaakt door vergrijzing, een ongezonde levensstijl en overgewicht. “Een op de drie volwassenen met diabetes is nog niet gediagnosticeerd en dus is het belangrijk om de risicofactoren en eventuele symptomen van diabetes te kennen en te herkennen. Daarom is het van belang dat er op 14 november wereldwijd aandacht wordt besteed aan diabetes”, zegt de Diabetes Liga.

De Liga zet op maandag 14 november dan ook een preventieve screeningsactie op poten op vijf locaties in Vlaanderen. “Door middel van een test wordt het risico op diabetes bepaald. Op basis van de score krijgt de persoon het advies om bijvoorbeeld meer aan lichaamsbeweging te doen of zich te richten tot zijn of haar huisdokter. Er wordt ook voorzien in concrete mogelijkheden om je risico op diabetes aan te pakken”, luidt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content