© BELGA

Gimv investeert in Vlaamse tandartsketen

Investeringsmaatschappij Gimv neemt een substantieel belang in Benedenti, een keten van tandartspraktijken. Bedoeling is de keten over heel Vlaanderen uit te rollen.

Benedenti heeft vandaag drie groepspraktijken, in Herentals, Berlaar en Vlimmeren. Er werken 48 mensen, onder wie zestien tandartsen. Bedoeling is het multidisciplinaire concept – waarbij zoveel mogelijk disciplines onder één dak worden aangeboden – uit te rollen in heel Vlaanderen.

Op hoeveel nieuwe groepspraktijken de keten op termijn mikt, willen Benedenti en Gimv nog niet kwijt. Het kan gaan om overnames van bestaande praktijken tot de oprichting van nieuwe tandartspraktijken.

De plannen van Bendenti en Gimv zijn ingegeven door de grote uitdagingen waar de sector voor staat. Er is een nijpend tekort aan tandartsen in Vlaanderen. Zo is 64 procent van de Vlaamse tandartsen ouder dan 50 jaar. Jaarlijks studeren er maar een 80-tal jonge tandartsen af.

Het is de eerste investering voor Gimv in gezondheidsdiensten in Vlaanderen. Gimv investeerde eerder al in ziekenhuisketens en thuiszorg in Nederland en Frankrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content