© Getty Images

Meer dan duizend apotheken nemen snelle antigeentesten af

Wie deze zomer wil reizen, nog niet de kans heeft gehad om zich volledig te laten vaccineren en er ook niet toe gekomen is om een van de twee gratis PCR-testen te laten afnemen, kan vanaf maandag 12 juli in duizend apotheken terecht voor een snelle antigeentest.

“Als elk van de minstens 1.000 deelnemende apothekers tien testen per dag afneemt, dan vergroten we de totale testcapaciteit met maar liefst 10.000 per dag”, stelt Koen Straetmans, de voorzitter van de APB. Apothekers beslissen zelf of zij al dan niet sneltesten willen aanbieden.

De deelnemende apothekers voeren de sneltest uit in de apotheek en registreren het testresultaat, dat na een kwartier gekend is. Het testresultaat komt zo bij gezondheidsinstituut Sciensano terecht en verschijnt enkele uren later op de app CovidSafeBE. De test kost 25 tot 30 euro.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke sprak in juni de hoop uit dat 15 tot 25 procent van de apothekers mee zou stappen in het verhaal. Vandaag biedt een op de vier Belgische apotheken sneltesten aan.

Partner Content