Micropeeling

Tijdens de eerste stap van het micropeelproces worden door handmatig schrapen of met een enzymoplossing dode huidcellen en andere verontreinigingen van het huidoppervlak verwijderd.


De huid is het grootste orgaan van het lichaam. De huid heeft veel belangrijke functies, zoals het beschermen van het lichaam tegen infecties en het regelen van de lichaams- en vloeistoftemperatuur. Ondanks zijn veerkracht kan de huid door hormonale veranderingen, blootstelling aan omgevingselementen en veroudering beschadiging oplopen. Wanneer de verschijningsvorm en samenstelling van de huid door zulke factoren zijn aangetast, kan een zogenaamde micropeel-driestappenbehandeling nuttig zijn.

Tijdens de eerste stap van het micropeelproces worden door handmatig schrapen of met een enzymoplossing dode huidcellen en andere verontreinigingen van het huidoppervlak verwijderd. Hierna wordt een glycol- of melkzuuroplossing met een concentratie van 15-30% op de huid aangebracht. De laag moet tussen 15 seconden en 2 minuten op de huid blijven. Deze oplossing reinigt de huid nog dieper en verwijdert afvalstoffen die in de poriën zitten.

Ten slotte wordt de huid met zogenaamde cryogeentherapie (‘koudebehandeling‘) behandeld. Daarbij wordt een balletje van droogijs in gelijkmatige, cirkelvormige streken over de huid bewogen. Het ijsballetje is vrieskoud en verwijdert daardoor een microdunne laag cellen van het huidoppervlak.

Een micropeelbehandeling herstelt over het algemeen het uiterlijk en de souplesse van de huid, vereffent de huidskleur en de weefselstructuur en verzacht de fijne lijntjes en rimpeltjes. Toch kan het zijn dat je een aantal behandelingen moet ondergaan om het gewenste resultaat te bereiken. Deze operatie kan verschillende complicaties met zich meebrengen, die vóór de behandeling met de dokter moeten worden besproken.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content