Oorontsteking

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Het oor bestaat uit drie afzonderlijke delen. Oorontstekingen treden op in het middenoor.Het oor bestaat uit drie afzonderlijke delen: het uitwendige oor, het middenoor en het binnenoor. De geluidsgolven komen eerst via het uitwendige oor het oorkanaal binnen en veroorzaken dan trilling van het trommelvlies.

Het trommelvlies is verbonden met drie kleine botjes in het middenoor. De trilling wordt doorgegeven naar het slakkenhuis in het binnenoor. Daar wordt de trilling bewerkt en naar de hersenen doorgestuurd.

Oorontstekingen treden op in het middenoor. Normaliter loopt vloeistof uit het middenoor via de buis van Eustachius in de keelholte. Bij een oorontsteking produceert het middenoor een vloeistof die niet goed door de buis van Eustachius kan weglopen.

Door opeenhoping van die vloeistof kan pijn en tijdelijke doofheid ontstaan, en de vloeistof kan middenoorontsteking veroorzaken. Middenoorontsteking komt veel voor bij kinderen. Dat komt door de lengte en de positie van de buis. Deze aandoening moet door een arts worden behandeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content