Brillen poetsen voor het goede doel

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Tijdens Music for Life slaan de vakopticien in je buurt en brillenglazenfabrikant Hoya de handen in elkaar. Samen zamelen ze via de actie Brillen Poetsen voor Music for Life geld in ten voordele van het Belgisch Centrum voor geleidehonden.

In de week voor Kerstmis is Music for Life dit jaar aan zijn tiende editie toe. Tijdens deze solidariteitsactie van Studio Brussel, vragen luisteraars plaatjes aan en in ruil betalen zij een bijdrage voor een goed doel. Alles wordt in goede banen geleid door 3 presentatoren die non-stop radio maken en in de koude bivakkeren in De Schorre in Boom.

Enkele honderden optiekzaken doen mee aan de actie Brillen Poetsen voor Music for Life. Tussen 23 november en 23 december 2015 kan je er terecht om je bril professioneel te laten poetsen of een limited edition ‘Brillen Poetsen voor Music for Life’-poetsdoekje te kopen in ruil voor een gift in de collectebus.

Blindengeleidehonden

De opbrengst van deze actie gaat naar het BCG, een opleidingscentrum voor blindengeleidehonden. Dankzij zo’n hond kunnen personen met een visuele handicap zich zelfstandiger maar vooral ook veiliger verplaatsen.

De opleiding van blindengeleidehonden start vanaf ze puppy zijn; in pleeggezinnen die op vrijwillige basis werken. Zodra de hond volwassen is, wordt hij in het centrum getraind door professionele instructeurs. De opleiding van een hond kost zo’n 20.000 euro. Nadien wordt hij aan zijn nieuwe baasje ter beschikking gesteld tegen 1 (symbolische) euro. Het BCG krijgt geen rechtstreekse subsidies. Als vzw is het centrum grotendeels aangewezen op sponsoring, giften en legaten om zijn werking te financieren. Meer info: www.geleidehond.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content