© Getty Images/iStockphoto

De vakantie van je hond

Genieten van de zon, eten op een terrasje, heerlijk relaxen.... En hoe ziet de vakantie van je hond eruit als je met hem thuisblijft?

Even alles vergeten

Ook je hond voelt de stress en de spanning die tijdens het jaar in huis hangt. Nu je met vakantie bent, zal je gezel zich ook meer ontspannen gedragen. Tijd om wat meer aandacht aan je hond te besteden, met hem te spelen in de tuin, lange wandelingen te maken in het bos, waar de zonnestralen doorheen de takken priemen. Je zal evenveel plezier aan deze prachtige momenten beleven als je huisdier. Laat hem waar mogelijk loslopen, zodat hij dat geweldig gevoel van vrijheid ervaart en zijn pootjes kan uitslaan.

Bad op het terras

De zomer is ook het moment om je hond extra te verzorgen. Geef hem een deugddoend bad in een kuip op het terras of een douche met de tuinslang, na een lange en warme dag. Vergeet geen shampoo te gebruiken die aan zijn huid is aangepast, met een andere zuurtegraad dan die voor mensen. Pak het zo aan dat hij dit ervaart als een verfrissing, als een aangenaam moment en niet als een verplichting. Dwing hem niet, maar behandel hem zacht, praat rustig en beloon hem met koekjes. Meteen kan je ook nakijken of je dier last heeft van parasieten zoals teken en vlooien. Vanaf het begin van de lente dien je hem trouwens best elke maand een antiparasietenmiddel toe zodat hij goed beschermd is.

Beetje zwemmen

Behoort je hond tot een ras dat van water houdt (labrador, golden retriever, newfoundlander, flatcoated retriever, labradoodle), laat hem dan zwemmen, dat vindt hij geweldig! In ons platte landje geen gebrek aan meren en vijvers waar honden met zwemvliesjes tussen de tenen zich kunnen uitleven. Schitterende momenten, waarvoor hij je erg dankbaar zal zijn.

Partner Content