Eerste Hulp Bij Pesten

Kort, maar krachtig is dit nieuwe boek tegen pesten. Een aanrader voor gepeste kinderen en hun ouders en grootouders, maar ook voor pestende kinderen en hun omgeving.

Schrijfster en illustratrice Veronique Puts is er goed in om zonder veel franje door te dringen tot de essentie van een probleem en de gevoelens daaromtrent. Dat bewees ze al in vorige boeken en boekjes over de confrontatie met de dood van een geliefde, over echtscheiding, enz. En nu dus ook in dit nieuwe boek, dat recht op zijn doel afgaat.

Mooie aanleiding voor gesprek

Natuurlijk staan gepeste kinderen centraal, maar de schrijfster kijkt toch vooral door de ogen van leeftijdsgenootjes en uiteindelijk ook door die van de pesters en bijvoorbeeld hun oma. Dat heeft een reden, want haar boek is in de eerste plaats een oproep om niet langs de zijlijn te blijven staan bij pestgedrag, maar in te grijpen, iets te ondernemen. Zoals bijvoorbeeld eens met kinderen dit hartverwarmende boekje lezen en het gebruiken als een mooie aanleiding om een gesprek over pesten en pesters aan te gaan...

Pesten: stop! – Veronique Puts – uitg. Leopold – isbn 9789025865948

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content