Extra acties nodig om 3 pct personen met handicap op werkvloer te halen

Naar aanleiding van de internationale dag van personen met een handicap op 3 december 2015 pleit selectiebureau Selor voor meer inspanningen om mensen met een handicap aan het werk te krijgen.

Op federaal niveau moeten alle overheidsdiensten een vertegenwoordiging van minimum 3 pct halen, maar in 2014 bedroeg dit cijfer slechts 1,45 pct, een lichte daling zelfs in vergelijking met 2013. Volgens Selor zijn zowel aan de kant van de werkgevers als aan die van de sollicitanten inspanningen nodig.

“Een aantal historische feiten zorgen ervoor dat het globale cijfer daalt”, zegt Els Daems van het team Diversiteit Selor. “Zo zijn er het voorbije jaar veel mensen met een handicap met pensioen gegaan, en verder is ook het totale aantal ambtenaren gedaald. Nieuwe vacatures bij de federale overheid situeren zich vaak op niveau A en B, waarvoor een diploma vereist is, en net bij deze niveaus is de ondervertegenwoordiging sterker aanwezig. Concreet hebben we dus nood aan jonge, geschoolde mensen met een handicap om zich kandidaat te stellen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content