© Wikipedia

Online museum Belgium WWII wil fake news over Belgisch oorlogsverleden bannen

Het CegeSoma (Studiecentrum voor Oorlog en Hedendaagse Maatschappij) heeft woensdag zijn nieuwe online platform Belgium WWII voorgesteld. De website wil als virtueel museum de referentie zijn over het Belgische verleden in Wereldoorlog II en zo onjuiste informatie de wereld en media uit helpen.

De Tweede Wereldoorlog mag dan wel 70 jaar achter ons liggen, toch heeft deze vandaag nog altijd een invloed op de maatschappij en blijft het voer voor debat en controverse. Met de website Belgium WWII wil het CegeSoma betrouwbare, beknopte en verstaanbare informative te bieden over ons Belgische oorlogsverleden. In zijn eerste gedaante focust het online platform op twee complexe thema’s . Enerzijds is er de collaboratie en repressie met zijn vele mythes en anderzijds is er de justitie en zijn zware dilemma’s in oorlogstijd.

Het CegeSoma richt zich met Belgium WWII en zijn verschillende tools en media op het grote publiek. Zo is er naast een specifieke encyclopedie ook ruimte voor animatiefilms, virtuele tentoonstellingen, interviews met specialisten of virtuele tentoonstellingen.

Toch kan de professionele bezoeker er ook terecht met zijn vragen. Zo moet het ook een tool zijn voor journalisten, politici, onderzoekers en studenten die vaak op korte termijn een antwoord op hun vragen zoeken.

De website wordt volledig uitgewerkt in het Nederlands en Frans. Bepaalde bijdragen zullen ook in het Duits verschijnen.

www.belgiumwwii.be

Partner Content