© Getty Images

Online zorgaanbod senioren beantwoordt aan grote nood

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Senioren stellen de zoektocht naar aangepaste huisvesting vaak (te) lang uit. Dat is de conclusie van het eerste jaar Woonzorgweb. Dit platform helpt senioren online efficiënt en snel zoeken naar een gepast verblijf.

Woonzorgweb.be, een website die tijdens het eerste jaar van zijn bestaan al meer dan 160.000 bezoekers mocht ontvangen brengt mensen die op zoek zijn naar een geschikt woonzorgcentrum op een eenvoudige manier in contact met meer dan 1.200 rusthuizen en serviceflats in Vlaanderen. “Woonzorgweb maakt een snelle en efficiënte verbinding tussen de vele duizenden die op zoek zijn en de sector zelf”, legt Tim Mertens, mede-oprichter en bedenker van deze website, uit.
“We kunnen niet beloven dat de zoektocht gemakkelijk wordt. Wél gemakkelijker”, vertelt hij. “Dat weten we dankzij regelmatige bevraging van onze bezoekers. De tevredenheid over onze dienst is er alvast. De interactie kan soms nog beter. Daar werken we aan. Onze contacten met de sector verlopen zeker positief. Het is bijzonder fijn om ook door hen aangemoedigd te worden.”

Sector positief

“Onze nieuwe residentie in Kortenberg gaat eind deze maand open. We willen uiteraard in de eerste plaats onze residenten een warme en veilige thuis bieden, maar we willen ook meegaan met de tijd. En dat is meer dan WiFi bieden. Een duidelijk aanwezigheid op het internet is belangrijk. Woonzorgweb doet dit goed. Ongeveer de helft van onze eerste residenten die we eind deze maand verwelkomen komen via Woonzorgweb.” getuigt Philippe Moris, voorzitter van de vzw Residentie Hertog Jan.

Binnenkort komt ook thuiszorg aan bod

De toekomst? In de nabije toekomst komt er nog een belangrijke rubriek bij: thuiszorg. “Het was van bij het begin onze ambitie een website te zijn met woonoplossingen voor later. En daar hoort thuiszorg zeker bij. Met 1 simpele zoekopdracht zal je het aanbod aan rusthuizen, serviceflats en thuiszorg in je buurt kunnen zien. Een dienst waar we veel van verwachten. En waar ook heel wat mensen naar uitkijken”, besluit Tim Mertens.
Meer info: www.woonzorgweb.be


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content