© BELGA

Tarieven MIVB blijven ongewijzigd

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

De Brusselse regering heeft beslist de tarieven 2015 voor het bus-, tram- en metronet van de MIVB in grote mate te behouden. “We raken niet aan de prijs van de gewone ritten en abonnementen”, stelt Brussels minister voor Mobiliteit Pascal Smet. De toeristische tickets worden wel iets duurder.

De meeste tarieven blijven ook vanaf 1 februari 2015 behouden. Zo blijft het MIVB-abonnement gratis voor kinderen tot 12 jaar en voor de sociaal zwaksten. Ook aan de schoolabonnementen verandert er niets: 120 euro per jaar voor het eerste kind, 50 euro voor het tweede kind en gratis voor de volgende kinderen. Ook het abonnement voor 65-plussers (60 euro/jaar), de JUMP-tarieven voor de rittenkaarten geldig op net van de MIVB, de TEC, De Lijn en de NMBS (2,10 euro voor één rit en 14 euro voor een tienrittenkaart) en de klassieke MIVB-abonnementen (49 euro per maand en 499 euro of 515 euro per jaar) veranderen niet.

Wel verdwijnen de één- en tienrittenkaarten die enkel geldig zijn op het MIVB-net op 20 april 2015. De prijzen voor de tickets naar de luchthaven worden opgetrokken van 4 euro naar 4,5 euro voor één rit en van 28 naar 32 euro voor tien ritten. Voor mensen die op de luchthaven werken komt er wel een nieuwe abonnementsformule voor 60 euro per maand. De toeristische formules voor één, twee of drie dagen worden 0,5 tot 1 euro duurder, maar tegelijk kunnen de toeristen daarmee voortaan ook de bus naar de luchthaven nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content