6 x traditie

Zien: Wat Pho en de Liggende Boeddha

Wie naar Bangkok komt, moet halt houden bij het boeddhistische tempelcomplex Wat Pho. Gesticht in de 17de eeuw is het zelfs ouder dan de stad. Meest indrukwekkend is de reusachtige Liggende Boeddha: 46 m lang en 15 m hoog is hij, zijn glimlach 5 m breed, zijn zwarte zolen ingelegd met parelmoeren afbeeldingen, de gelukbrengende kenmerken van de ware Boeddha. We kunnen in de kleine kapel net rondom het beeld lopen, waardoor het nog indrukwekkender oogt dan het al is.

Logeren: The Siam

The Siam mag dan al een spiksplinternieuw hotel zijn, het is volledig ingericht in traditionele stijl. Het kleinschalige hotel werd opgericht door de Thaise filmster Krissada Sukosol Clapp. Hij bracht er een deel van zijn omvangrijke antiekcollectie in onder. Samen met de art deco elementen moet die de glorieperiode van koning Rama V (1853-1919) weer oproepen.

Info: www.thesiamhotel.com

Wellness: Massage op Wat Pho

Wellness en dan vooral massage maakt deel uit van het dagelijkse leven van de Thai. Aan te raden na een vlucht van 11 uur: een bezoek aan de gerenommeerde massageschool die zich binnen het tempelcomplex van Wat Pho bevindt. Het is de oudste massageschool van Thailand waar de traditionele technieken worden onderwezen. De Thaise massage wordt beschouwd als geneeskrachtig. Ik vind het vooral heerlijk om twee uur lang de vliegtuigkramp te voelen wegebben. Voor geen geld trouwens: één uur massage kost amper € 10.

Info: www.watpomassage.com

Shoppen: Chatuchak weekendmarkt

Ultra goedkoop is de 8.000 kraampjes tellende markt van Chatuchak. Voor een paar euro kunt u hier leuke spullen op de kop tikken en u onderweg ook even laten masseren. De gewone Thai doen hier hun inkopen, maar ook voor toeristen is de markt interessant: accessoires, antieke voorwerpen, sarongs, sieraden en keramiek. U vindt het er allemaal.

Doen: Junglefietstocht in Ban Krajao

We steken de Chao Praya rivier over naar de buitenwijk Ban Krajao. Hier komen we middenin de jungle terecht, de groene long van Bangkok. Verhoogde paden boven een gigantisch netwerk van kanaaltjes brengen ons langs kokosplantages, traditionele huizen en markten. Geen verkeer hier, maar toch bij de les blijven. Want de paadjes boven het water zijn amper één meter breed.

Vervoer: Express Boat en tuktuk

Bangkok heeft geen duidelijk stadscentrum. Ruimtelijke ordening is er onbestaande. Daardoor is het knap lastig om me te oriënteren. De Chao Praya rivier is hét herkenningspunt en een makkelijke transportroute. Grote expressboten varen tussen duidelijk aangegeven aanlegsteigers. Aan het Siam Hotel stappen we op de waterbus en het kolkende water brengt ons in 17 minuten bij Wat Pho.

Ook de typische Thaise tuktuks tuffen vrolijk rond tussen het helse verkeer. Ze zijn enkel geschikt voor korte afstanden en goed onderhandelen is de boodschap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content