Amoureuze folietjes voor een onvergetelijke Valentijn

Een lief woord, een speelse streling, een zachte zoen. De liefde praat soms, maar meestal zwijgt ze. Een verrassingsdineetje, een cadeautje op haar hoofdkussen, een onverwachte bloem... De liefde leeft van verrassingen. Laat uw fantasie de vrije loop en maak van Valentijn 2004 een onvergetelijke dag, even uniek als uw liefde...

Jij en ik, één met de natuur

De wind die door uw haren raast, het zout op uw huid, het zand in uw neus. Een intens gevoel van vrijheid. Nergens kunt u dieper in haar/zijn ogen kijken dan aan zee. Heerlijk, met z’n tweeën één met de natuur, en met elkaar.

Schrijf zijn naam...

Toen u jong was, kraste u zijn/haar naam in de schoolbanken. Nadien graveerde u twee hartjes in een boomstronk. Vandaag is het anders. U ziet uzelf niet meteen ‘Ik hou van je’ schilderen op een brug over de snelweg. Maar een affiche van 20 m2 laten drukken zoals een jonge vrouw in Metz deed (foto hierboven)? Of een elektronisch reclamepaneel huren, zoals de verliefde Parisienne op onze foto rechtsboven? Vindt u dit allemaal te duur, dan kleeft u gewoon zijn auto vol lieve woordjes. Of beter nog, vol hartjes! Toegegeven, wij pikten het idee van de actrice Carole Lombard die ooit een antieke Ford T versierde met rode hartjes en hem voor de deur van Clark Gable parkeerde. Maar het blijft origineel. En vooral: veel duidelijker kan uw boodschap niet zijn.

Zeg het met bloemen

Zo megalomaan als Gunther Sachs die de villa van Brigitte Bardot (‘La Madrague’) met een rozentapijt bedekte, hoeft u echt niet te zijn (trouwens, wie zal al die dorens verwijderen?). Maar een romantisch boeket of zelfs één enkel bloemetje zoals op onze foto, dát moet toch kunnen?

Laat haar schitteren als een ster

Richard Burton schonk Liz Taylor ooit de grootste diamant ter wereld (na de ‘Régent’ uiteraard, die in het Louvre rust). Hem overtreffen zal moeilijk zijn. Maar waarom zou u haar hét symbool van uw eeuwige liefde niet rond de hals of over de vinger schuiven? Elke vrouw voelt zich een ster wanneer ze een juweeltje krijgt van haar droomprins!

Hertrouw

Alleen voor de lol, natuurlijk. Haal uw trouwkleed of -kostuum nog eens uit de kast (of iets wat erop lijkt als uw bourgondische levensstijl zich iets te enthousiast in kilootjes heeft vertaald). Versier een amoureus afspraakje op de plaats waar u elkaar voor het eerst ontmoette, of in het decor van de eerste kus. Niets is beter om de passie en de magie van toen opnieuw te laten oplaaien.

Ontvoer haar (even)

Uw geliefde ‘ontvoeren’ voor een romantische tête-à-tête zonder haar ouders. Ooit was dit het summum van romantiek. De hedendaagse variant: boek een verrassingsreis en ‘vergeet’ uw schoonmoeder en uw gsm. Waar naartoe? Naar een romantisch plekje, uiteraard. Venetië, Parijs, Wenen, de Niagarawatervallen,... U kent de klassiekers. Maar eigenlijk hoeft het niet eens zo ver te zijn. België bulkt van de romantiek. Hebt u de gezellige steegjes van Brugge al eens geproefd? Of de omgeving van de Grote Markt in Brussel? Of een van die andere places to be die we u voorstellen op p. 98 tot 101?

En hebt u uw hart nog niet verpand...

... dan feest u toch ook! Nodig andere alleenstaanden bij u uit voor een eenvoudig dineetje. Of voor een tiengangenmenu als u daarvan houdt.

Wissel de grappigste cadeautjes uit.

Dans, zing, lach, spring. Maar vooral: geniet.

Want vriendschap is even belangrijk als liefde!

Anne Vanderdonckt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content