© FRANK BAHNMÜLLER

Christel Patfoort maakt Noordzee Trash Art

Christel Patfoort (50) is logopediste. Haar praktijk heet heel toepasselijk Praatvoort. Daarnaast begeleidt ze ook kinderen met eetproblemen in haar praktijk Eetvoort. Ze woont in Nieuwpoort en om haar gedachten vrij te maken is ze heel vaak op het strand te vinden, samen met haar hond Boris. Want ook die heeft nood aan bewegen. En waar kan dat beter dan aan zee?

Christel is sinds een aantal jaar actief lid van de Proper Strand Lopers, een beweging die vanuit een Facebook-pagina is gegroeid tot een community van een duizendtal enthousiaste mensen die over de hele kust, van De Panne tot Knokke, afval ruimen. Maar afval is niet altijd zomaar afval. “Ik was al een tijdje gefocust op de kleine plastic prullaria die ik vond, zoals een soldaatje, een Barbieschoentje, een Playmobilfiguurtje... Ik hield die kleine gekleurde spulletjes allemaal bij omdat ik dacht er nog wel eens iets mee te gaan doen.”

Voor de jaarlijkse Proper Strand Lopers Kerstmarkt maakte Christel er kleine kerststukjes mee. Ze had succes met de potjes met bloemen, schelpen en een paar kerstballen. En het smaakte naar meer. Een glazen buisje met doopsuiker bracht haar op een volgend idee. “Op het internet vond ik glazen buisjes die wat groter waren en bovendien voorzien van een passende kurk. Perfect om te gebruiken als recipiënt. Een vriendin van me is op een creatieve manier bezig met belettering en zo kwam al snel het idee om een passend woord of leuke spreuk op het buisje te plaatsen, in de juiste kleur. Dat maakte het af. Elk buisje werd een kunstwerkje mét een boodschap.”

De buisjes zijn te koop en de opbrengst gaat volledig naar de Proper Strand Lopers. Het zijn unieke kunstwerkjes om cadeau te doen en terzelfdertijd het plasticsoepprobleem aan te kaarten.

De buisjes zijn te vinden op de Facebookpagina Noordzee Trash Art.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content