De 5 geheimen van uw topvorm

Uvoelt u goed in uw vel en dat is te zien. U straalt, u hebt massa’s plannen, u kunt bergen verzetten. Een tegenslag slaat u niet uit uw lood. U bent goed gezelschap. Iemand van wie iedereen zegt: “die is in topvorm”. Maar wat doet u om in topvorm te blijven? Dat is de vraag die wij u hebben gesteld in ons dossier op p. 44. En dit zijn uw antwoorden...

1. We eten verstandig. De informatiecampagnes hebben duidelijk effect. We weten nu dat goed eten de belangrijkste voorwaarde is om ons goed te voelen. Een evenwichtige, niet buitensporige voeding is de eerste stap om gezond te blijven... en er goed uit te zien.

2. We bewegen. Ook hier weet u perfect wat u te doen staat. De sportievelingen leven zich uit. En de anderen beseffen dat lichaamsbeweging zoals het huishouden doen, in de tuin werken of de hond uitlaten ook meetelt. Oef! Uw favoriete sport? Stappen. Dat kan 15 kilometer door de velden zijn of gewoon een halte vroeger van de bus. Wandelen is een sport voor iedereen, je kunt het over-al en altijd doen en het kost niets. Bovendien brengt het ons in de open lucht en in het licht, twee dingen die we nodig hebben om dynamisch te blijven. Bewegen is ook goed voor de slaap. En, dat blijkt duidelijk uit uw antwoorden, een goede nachtrust is een essentiële voorwaarde om in vorm te blijven. Logisch.

3. We genieten van het leven. We doen wat we graag doen. Reizen, een hobby, ons verzorgen, lezen... En onze grijze cellen aan het werk zetten om alert te blijven. Geheugenspelletjes verkopen als warme broodjes, kruiswoordraadsels en sudoku’s zijn immens populair.

4. We hebben een sociaal netwerk. In conditie zijn, betekent openstaan voor de anderen en op hen kunnen steunen als dat nodig is. Of zomaar een gezellige babbel maken. Daarom zijn de familie en de vrienden zo belangrijk... en ook het werk, dat het contact bevordert. Er is altijd wel een prettige collega of een sympathieke klant in de buurt. En natuurlijk voelen we ons ook beter als het goed gaat met de liefde.

5. We letten op ons uiterlijk. Als u tevreden bent over wat u in de spiegel ziet, draagt dat bij tot uw vorm. U hoeft niet op Brad Pitt of Angelina Jolie te lijken, daar gaat het niet om. Californisch bruin worden is evenmin uw ding. En de slankheidstrend is duidelijk op zijn retour. Wat wilt u dan wél? Er verzorgd uitzien. U gaat niet op de loop voor uw leeftijd maar compenseert hem behendig met alle middelen waarover u vandaag beschikt. Kleren die ons tot ons recht laten komen, efficiënte verzorgingsproducten, make-up, eventueel een kleine lifting van de oogleden (nummer 1 op de hitparade om de vermoeidheid van het gezicht te wissen), daar zijn we voor.

In vorm zijn, betekent een positieve kijk op het leven hebben, een open geest, het vermogen om enthousiast en in beweging te blijven. Dat is uw portret, inderdaad. Bruisend van energie, wensen wij u een zalige Kerst!

Anne Vanderdonckt, Hoofdredacteur

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content