DE Foto

Vreemd toch, dat Belgiëgevoel. Het kan maanden tot jaren ongemerkt sluimeren en dan ineens losbarsten. Met onze tennisheldinnen Justine Henin-Dardenne en Kim Clijsters op Roland Garros was het goed prijs. Een modern sprookje leek het. De Waalse Justine, die haar overwinning opdraagt aan haar moeder, arm in arm met de Vlaamse Kim, de flapuit die altijd lacht en amper twintig is geworden. En de koning? Als een minzame opa vond die het allemaal schitterend. Nu nog Wimbledon en Flushing Meadows...

De websites van de maand

4 www.photo-award.com: tot 30 september kunt u 3 foto’s van uzelf op de site plaatsen. Panasonic bekroont de mooiste 12. Klik op Belgium-NL.

4 www.dekust.org: interessant om fiets- en wandelroutes te downloaden, en logies en evenementen te zoeken.

4www.hoteldiscount.com: een goudmijn om on line een hotel tegen verlaagde prijs te boeken.

“We blijven nog even op het terrasje”

Zowel de VAB als Touring hebben zopas diensten bedacht om u per sms gepersonaliseerde verkeersinformatie te bezorgen.

– De VAB richt zich in de eerste plaats tot diegenen die op een mooi weekend nog een terrasje doen aan onze kust. Voortaan kunnen we rustig blijven genieten tot een sms-berichtje ons meldt dat we filevrij naar het binnenland kunnen rijden. Zo’n bericht kost euro 0,25 en vertelt de exacte verkeerstoestand op het moment van uw terugkeer. Om het sms-bericht te krijgen moet u vooraf op de website www.vab.be uw traject opgeven en het moment waarop u de informatie wilt ontvangen. Het initiatief maakt deel uit van Costa, een nieuw project om het verkeer van en naar de kust vlotter te laten verlopen. De folder met de basisinformatie vindt u in de KBC-kantoren en de Esso-tankstations. Info: via www.vab.be (doorklikken op VAB Costa).

– De nieuwe sms-diensten van Touring richten zich eerder naar de pendelaars. U kunt op de dagen en tijdstippen die u vooraf bepaalt (bv. elke werkdag om 17.30 uur), een sms-bericht krijgen dat u informatie geeft over incidenten, snelheidscontroles of wegwerkzaamheden op uw traject. Deze dienst heet SMS Push. Een tweede dienst kreeg de naam SMS Pull: hier stuurt u een codebericht naar het verkorte nummer 3722 om verkeersinformatie over een bepaald wegsegment te kennen op het moment zelf. Bij Touring kost elk sms-bericht euro 0,50. Alle info en gratis inschrijving: www.touring.be

Vooral 40-plussers kennen de weg naar de Ombudsman

De Vlaming die een beroep doet op ombudsdiensten is gemiddeld 51 jaar, leest vaak een kwaliteitskrant, behoort tot alle sociale klassen (behalve de laagste) en is niet van allochtone afkomst. Dit blijkt uit gegevens van de Vlaamse Ombudsdienst en deze van de stad Mechelen. 73 % van hun klanten is ouder dan 40, 25 % ouder dan 60. Vrouwen en hogergeschoolden zijn iets oververtegen- woordigd. “Wellicht hebben 50-plussers meer tijd om een klacht in te dienen”, zegt onderzoeker Nan Van Zutphen.

Info: Vlaamse Ombudsdienst,

tel. 02 552 98 98

A Ludo Hugaerts

“Op weekdagen gebruikt nog slechts 27 % van de Belgische gezinnen samen het ontbijt. Toch wordt een multifunctionele keuken stilaan de belangrijkste ruimte in huis, de eetkamer is uit”

(bron: Ikea-studie ‘Hoe leven Belgische gezinnen vandaag?’)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content