Ecologisch tuinieren

U bent graag bezig in de gezonde buitenlucht en houdt ervan om in de tuin te werken? Dan zijn de workshops ‘Ecologisch tuinieren’ beslist iets voor u. In samenwerking met Velt, de Vereniging voor Ecologische Leef- en Teeltwijze, organiseert Plus Magazine een workshop op uw maat: de ecologische moestuin, de ecologische siertuin, eenvoudige ecologische teelten... Aan u de keuze!

De ecologische moestuin Dodoenstuin Schilde

De Dodoenstuin, een reconstructie van een zestiende-eeuwse renaissancetuin op het historisch kasteeldomein Schildehof, is dé locatie bij uitstek voor een cursus rond de ecologische moestuin. Tijdens de workshop wordt er vooral aandacht besteed aan bodemzorg, teeltplanning én eenvoudige teeltwijzen. Elke deelnemer ontvangt als geschenk het Velt-boekje ‘Ecologisch tuinieren voor beginners’.

Wanneer: vrijdag 15 april 2005,

van 9.30 tot 16 uur.

Waar: Dodoenstuin (Gastafdeling: Velt Dodoenstuin) û De Pont 45 û 2970 Schilde

Prijs: Ç 35 (incl. cursus, Velt-boekje ‘Ecologisch tuinieren voor beginners’, gebruik materiaal, onthaal met koffie, biologische broodjeslunch met drank)

De ecologische siertuin Station Leireken Steenhuffel

In het mooi gerenoveerde oud station ‘Leireken’ krijgt u aan de hand van een diavoorstelling een initiatie in de basisbeginselen van de ecologische siertuin. In de namiddag maakt u een wandeling naar een private ecologische siertuin via het oude treinspoor en onderweg krijgt u uitleg bij het landschap. In de tuin wordt u een kopje koffie aangeboden. Elke deelnemer ontvangt een cursusboekje.

Wanneer: dinsdag 10 mei 2005,

van 9.30 tot 16 uur.

Waar: Oud station Leireken (Gastafdeling: Velt Neer-Brabant) û Brouwerijstraat 29 û 1840 Steenhuffel

Prijs: Ç 35 (incl. cursus, cursusboekje, gebruik materiaal, onthaal met koffie, biologische broodjesluch met drank)

Eenvoudige ecologische teelten Tuin Sint-Lodewijkscollege Sint-Andries-Brugge

In het groene kader van de nieuw aangelegde schooltuin van de basisschool Sint-Lodewijkscollege met natuurpad, moestuin en kruidentuin; krijgt u een uiteenzetting over bodemzorg en eenvoudige teeltwijzen. Talrijke ecologische alternatieven worden belicht. Elke deelnemer ontvangt als geschenk het Velt-boekje ‘Ecologisch tuinieren voor beginners’.

Wanneer: woensdag 11 mei 2005,

van 9.30 tot 16 uur.

Waar: Basisschool Sint-Lodewijkscollege (Gastafdeling: Velt Brugge) û Gistelsesteenweg 440 û Sint-Andries-Brugge

Prijs: Ç 35 (incl. cursus, Velt-boekje ‘Ecologisch tuinieren voor beginners’, gebruik materiaal, onthaal met koffie, biologische broodjesluch met drank)

Meer info?

Velt – Uitbreidingsstraat 392 C – 2600 Berchem

Tel.: 03 281 74 75 (Tinne Oris) –

info@velt.be, www.velt.be

Hoe inschrijven?

Stuur een e-mail met uw naam, adres en telefoonnummer naar promotie@plusmagazine.be en vermeld duidelijk ‘Workshop tuinieren + de plaats en datum van uw voorkeur’. U kunt ook een gele briefkaart sturen naar Plus Magazine û Ateliers û Raketstraat 50 bus 10 û 1130 Brussel. Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt! U ontvangt een brief of e-mail die uw deelname aan de workshop bevestigt. Info: 0478 928 734 of promotie@plusmagazine.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content