Een bril kiezen zonder u te vergissen

n Gaat u een bril kopen, laat u dan vergezellen door uw echtgenoot, uw dochter of een vriendin. Een tweede mening is altijd nuttig!

n Voor de keuze van de vorm, houdt u rekening met de inplanting van uw wenkbrauwen. De bovenkant van de montuur moet mooi hun lijn volgen. Ook de vorm van uw gelaat is bepalend. Een vierkant gelaat kan zich haast alles veroorloven, een langwerpig gezicht is meer gebaat met een montuur die wat versmalt naar de slapen,een rond gezicht staat beter met een rechthoekige, geometrische montuur.

n Voor de keuze van de kleur zijn uw teint en uw haarkleur van belang, net als de kleur van de kleren die u het liefst draagt.

n Voor een mooie montuur met verzorgde afwerking moet u tussen de a150 en a300 rekenen. Minder duur is vaak ook minder mooi!

n De belangrijkste trends voor 2007: rechthoekige glazen, zwarte en doorschijnende monturen, kleur, glazen zonder montuur en, na de kleine brilletjes van de jaren 90, maken de grotere modellen in de stijl van de jaren 70 weer furore.

n Materialen van het moment zijn acetaat, metaal (zilverkleurig), titanium en stras.

Claudine, 52 jaar

Claudine werkt in de cosmeticabranche en is enthousiast over deze relooking. “Ik ben opnieuw een bril beginnen te dragen toen mijn ogen mijn lenzen niet langer konden verdragen: een rechthoekige dubbelfocusbril met halve montuur. Maar ik stond net op het punt om iets nieuws te gaan zoeken. Uw tips zullen me zeker inspireren!”Weekend

Kaki trui met goudkleurige draden (C&A, a15), tweekleurige bril

in titanium (Oxydo, a 95).

Blauwe look

Trui met boothals (Olivier Strelli, a 207), blauwe bril (Seventh Street, a 90).

Cocktail

Violetkleurige, asymetrische cardigan (Mariella Burani, a299), rok in glittervoile (Oui, a159,95), hanger met gekleurde

parels (H&M, a 7,90), bril in roze metaal (Safilo, a90).

Rood op rood

Steenrode fluwelen vest (System, a 225), frambooskleurig truitje (3 Suisses, a15,90), rechthoekige bril in acetaat, karamelkleur (Yves St Laurent, a 213).

Jean-Pierre, 59 ans

Sportief (voetbaal, tennis) en professioneel superactief, draagt Jean-Pierre dagelijks Varilux-glazen en hij blijkt heel enthousiast over de keuze van onze styliste, Martine. Nochtans was haar voorkeur – kleurrijk en nogal funky – niet evident. “Een hele verandering voor een klassiek persoontje zoals ik”, zegt Jean-Pierre.

Sport

Geruit vest met kap (Woolrich, a 119), trui in ecru (Filippa K., a 95), bril in imitatieschildpad (Persol, a 127).

Weekend

Blauw-grijs geruit hemd (Scapa sport,

a 115), lavendelblauwe katoenen trui (Marc’O Polo, a 119), blauwe bril in

acetaat (Safilo, a 110).

Business Grijs kostuum (Scapa, a 451),

bedrukt hemd (Mexx, a45),

das (Esprit, a 29,90),

zwarte rechthoekige bril in acetaat

(Dior mannen, a 195).

City

Bedrukt hemd (a 85), paarse trui in fijne wol (a 105), fluwelen bordeaux vest (a 300, alles van Tommy Hilfiger), bril in titanium (Silhouette eyewear, a 273).

Rosette, 53 ans

Rosette draagt al een bril van toen ze drie jaar was. “Ik heb altijd gekozen voor sober en klassiek. De monturen die de modespecialisten kozen zijn totaal anders. Ik denk dat het belangrijk is je bril en kleren op elkaar af te stemmen. Sommige combinaties zullen me zeker op ideeën brengen voor de toekomst!”

Wit en zwart

Bedrukte hemdbloes (Tommy Hilfiger, a 95), witte rechthoekige bril (Dolce & Gabbana, a 173).

City chic

Pull in parelgrijze zijde (La Redoute, a 53,90), bril in blinkend metaal

(D&G, prijs niet meegedeeld).

Soiree

Roze, gekreukte hemdbloes (C&A, a 19), rok in grijze kant (Xandres, a 150), halssnoer in zilverkleurige parels (Clair de Femme, a 120), bril in roze acetaat met stras van Swarovski (Valentino, a 268).

In het rose

Fijngebreide trui in fuchsia (Xandres, a 109), sjerp (Xandres, a 49),

fuchsia bril in acetaat (Dior, a 240).

Tekst: Virginie Draelants – Foto’s: Benny De Grove

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content