Etnisch chic

Etnisch is een trend die nooit echt van de radar verdwijnt. En daar is een goede reden voor: hij verhaalt over de dingen waar we vrolijk van worden, verre oorden, vakanties, streken die we graag willen ontdekken. Met zijn onvervalste kleurenpalet daagt hij de zon uit, zorgt hij voor optimisme en een goed humeur. Kortom, met etnisch kunnen we ons helemaal laten gaan. De trend past zich aan elk silhouet aan, kan zowel overdag als ’s avonds worden gedragen, op het werk en op het strand. Vaak volstaat één enkel accessoire om je look meer uitstraling te geven, terwijl extraverten het minimalisme echt vaarwel kunnen zeggen en zich vrolijk kunnen overgeven aan overdrijvingen. Het is een deel van het spel. Maar opgelet, we hebben het hier niet over ‘om het even wat en om het even hoe’. Als je stoffen en prints combineert en mengt, moet je er uiteraard over waken dat dezelfde tinten terugkeren voor een harmonieus geheel.

De foto’s van deze modereportage werden gemaakt in het Plantenpaleis van de Plantentuin van Meise, met zijn 10.000 verschillende plantensoorten één van de grootste publieke serres van Europa. Eens te meer werden we overweldigd door deze magische plek, waar planten bijeen zijn gebracht uit eenzelfde klimaatgordel of rond een thema. En ook nu weer dachten we: we zouden hier vaker moeten komen, telkens als we onze batterijen willen opladen. Want telkens opnieuw neemt deze vegetatiepracht ons mee naar verre oorden, geeft ze ons zuurstof en voert ze ons terug naar de essentie.

Een plantentuin die kan tellen

92ha bedraagt de totale oppervlakte van het domein.

18.000 plantensoorten telt deze tuin.

1796 is het jaar waarin de Plantentuin werd opgericht. Da’s ouder dan België.

200.000 naslagwerken telt de bibliotheek.

XIIde eeuws is het Kasteel van Bouchout, dat zich op het domein bevindt en waar onder meer Charlotte van Mexico, de zus van Leopold II haar intrek nam.

ZomerFloridylle

Bij elke wissel der seizoenen zie je de Plantentuin van Meise in al haar pracht veranderen. Dat wordt gevierd met een groot feest – de Floridylle – en tal van activiteiten. Tijdens de ZomerFloridylle willen ze een record breken: een picknicktafel van 300 m vol potten met vergeten groenten. Het huidige record van langste tafel ter wereld bedraagt momenteel 155 m. Verder ook creatieve kinderworkshops op het Pachthof, een wandelparcours langs de topstukken van de tuin, een rondrit met het Plantentuintrientje, en heel veel muziek. Pret verzekerd!

Op 25 en 26 juni en op 2 en 3 juli.

Plantentuin Meise, Nieuwelaan 38, 1860 Meise.

02 260 09 70, www.plantentuinmeise.be

€ 7 voor een individueel ticket, 50% korting voor de abonnees van Plus Magazine, op vertoon van hun Plus Clubkaart.

Productie, Anne Vanderdonckt — Styling, Sonja Mertens — Foto’s, Dimitri Lowette — Make-up, Paul Hillewaere — Model, Caro Nava, Dominique — Verkoopsinfo p. 146

Productie Anne Vanderdonckt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content