Gelaatsreinigingsborstels hebben hun draai gevonden!

In één minuut een stralende huid. Dat is wat gelaatsreinigingsborstel beloven. Wij hebben ze uitgetest.

Wat mag u verwachten?

De huid ontschminken/reinigen, maar dan tien keer efficiënter dan met de hand en erg aangenaam om te gebruiken. De huid is gescrubd, diepgaand gezuiverd, verstevigd en klaar om de verzorgingsproducten die u aanbrengt optimaal te absorberen. En dat alles in slechts één minuut. De draaibewegingen bevorderen de microbloedsomloop en de poriën vernauwen (scrubben of peelen hoeft niet meer). De masserende bewegingen ontspannen de gelaatstrekken.

Hoe werkt het?

Houd de borstel even onder de kraan om de haartjes een beetje vochtig te maken, zonder dat het water eraf druipt, zo niet spat het in het rond! Breng vervolgens een nootje reinigingsproduct op de borstel of op uw gezicht aan, voor u het toestel aanzet. Laat nu de borstel zijn werk doen, zonder druk uit te oefenen of te wrijven. Bijsturen volstaat. In drie keer 20 seconden is uw huid gereinigd.

Ook voor hals en decolleté?

Tel er in dat geval 60 seconden bij – 20 voor de hals, 20 voor de linker- en 20 voor rechterkant van het decolleté). Werk van boven naar beneden toe, liefst met een borstel voor gevoelige huid, want de huid is daar fijn en kwetsbaar.

Welk reinigingsproduct?

Clarisonic en Babor hebben hun eigen reinigingsproducten: Gentle Hydro Cleanser (Clarisonic) en HY-ÖL of Mild Cleanser (Babor). Maar u kunt eender welke reinigingsmelk of gel gebruiken. Hebt u last van een droge huid, opteer dan voor de melk. Gel past beter bij een gemengde of vette huid. Reinigend of micellair water is minder geschikt.

Wij hebben ook een reinigingsschuim uitgeprobeerd. De draaibewegingen zorgden voor een heerlijke slagroomwolk.

Weetje. U kunt ook een reinigende olie gebruiken maar die maakt de borstelhaartjes vettiger en dus moeilijker te reinigen.

Mag zo’n borstel elke dag?

De borstel is bedoeld voor dagelijks gebruik, zelfs ’s ochtends én ’s avonds. Gebruik dan een borstelkop voor gevoelige huid. Eens de borstel van Sonic volledig opgeladen is, kunt u hem twee weken lang ’s ochtends en ’s avonds gebruiken. Zijn compacte formaat past makkelijk in een toilettas. Was de borstel goed uit na elk gebruik en droog hem met een haardroger, zodat de haartjes mooi soepel blijven.

In één minuut?

De duizenden zijdezachte, draaiende bostelhaartjes zijn erg doeltreffend: 60 seconden volstaan voor een zuiver gelaat. Als u de borstel langer gebruikt, kan hij de huid irriteren. Die ene minuut besteedt u als volgt: 10 seconden per wang + 20 seconden voor het voorhoofd + 20 seconden voor neus en kin. De borstel piept om de 20 seconden, zodat u weet wanneer u naar de volgende zone moet gaan.

Info: Sonic Cleansing Brush van Babor, in schoonheidssalons, www.babor.be – Mia2 van Clarisonic, bij Ici Paris XL, www.clarisonic.be – VisaPure van Philips, in elektrowinkels, www.philips.be

Virginie Draelants

Partner Content