Gelukkige verjaardag!

Plus Magazine viert zijn twintig jaar en daarom brachten we tien finalisten van onze jaarlijkse modellenwedstrijd samen. Zij gidsen u met zwier door een van de dominerende modetrends van deze lente: grafiek in al zijn facetten.

Onze modellenwedstrijd is inmiddels al aan haar achttiende editie toe en we zijn best trots op onze jaarlijkse zoektocht, die toch wel op meer dan een vlak bijzonder is. Niet alleen omdat enkel mannen en vrouwen van ouder dan 50 mogen meedingen, maar ook omdat – meer dan perfecte maten – uitstraling een van de belangrijkste criteria is. Onze wedstrijd is nog altijd een originele formule en in de beginjaren van dit blad was het een zelfs revolutionair opzet. In de jaren ’80 was jeugd en jong zijn zo’n allesoverheersend streefdoel dat zelfs anti-rimpelcrèmes werden gedemonstreerd door jonge meisjes met een perzikachtig babyhuidje. Te gek voor woorden en uiteindelijk ook een steen des aanstoots voor hoe langer hoe meer vrouwen van ouder dan achttien. Ook voor Plus Magazine, alleen was het in die tijd wel heel moeilijk om voor onze modeproducties andere modellen te vinden, omdat agentschappen onveranderlijk enkel met jonge mensen kwamen aanzetten. We zijn toen dus maar zélf op zoek gegaan naar geschikte modellen en organiseerden een eigen wedstrijd om talent aan te trekken.

De geschiedenis van onze modellenwedstrijd is erg boeiend, want ze getuigt van een interessante evolutie in onze maatschappij. Op twintig jaar is immers veel veranderd en is een veel grotere openheid gegroeid naar mensen van boven de vijftig. Die groep wordt almaar groter en invloedrijker en van die dynamische generaties zijn de finalisten van onze modellenwedstrijd het boegbeeld. Als u op straat opkijkt naar affiches met 50-plussers in de hoofdrol, is de kans niet klein dat u een van de deelnemers of finalisten van onze modellenwedstrijd aan het werk ziet.

Een ommekeer

Maar niet alleen de tijden zijn veranderd. Onze modellenwedstrijd was ook voor vele deelnemers een mijlpaal in hun leven, meer dan ze ooit hadden durven denken of hopen. Neem nu de modellen op onze voorpagina en op pagina 94. Els Moris en Jean-Marie Vercleyen wonnen onze modellenwedstrijd in 2002. Turnlerares Els was net omwille van rugproblemen moeten stoppen met werken, toen haar dochters haar inschreven voor de wedstrijd. Nu we haar na jaren terugzagen, vertelde ze ons dat ze geregeld tot drie fotosessies per week afwerkt. Van een ommekeer gesproken! Ook Jean-Maries leven veranderde drastisch nadat hij onze wedstrijd won. Dertig jaar lang werkte hij in een bank, maar die baan kon hij vaarwel zeggen omdat hij zo vaak werd geboekt voor reclame-opdrachten. Na de fotosessie voor de modereportage in dit nummer, toonde hij ons een bijzonder plakboek, vol reclamefoto’s voor prestigieuze firma’s en warme herinneringen aan de mooie reizen (o.m. naar Zuid-Afrika) die zijn modellenwerk hem de laatste jaren opleverde.

Niet alleen voor deze twee winnaars, maar voor alle deelnemers was onze modellenwedstrijd een unieke ervaring. Er zijn de mooie geschenken en het feit dat de wedstrijd een stevige springplank is naar meer modellenwerk. Maar belangrijk zijn ook de vriendschappen die er ontstaan, de hechte banden die groeien. Is dat niet ware rijkdom? Claire Decoster (Modellen- wedstrijd 1999 – links)

Jurkje en halsketting

MELVIN, resp. euro89 en euro17.

William Dhondt (2005)

Pak COS, euro175

Truitje

Zadig &Voltaire, euro130

Lederen beige schoenen

TOMMY HILFIGER, euro169

Madeleine Otto (2000)

Jurk OLIVIER STRELLI, euro420

Legging MARIE MERO, euro39,95

Juweel LES PRECIEUSES, euro175

Schoenen GEOX, euro165

Jaqcues Derom (2000)

Beige gestreept hemd en jas

GENTILUOMO, resp. euro136 en euro279

Broek BOSS ORANGE, euro185

Katoenen sjaaltje GENTILUOMO

KarinaEggermont (2006)

Oranje katoenen topje (euro37,50), grijze legging (euro42) en voile topje(euro65) STILLS

Halsketting (euro245) en armband (euro145) LES PRECIEUSES

Marie Claire Rabier (2005)

Bloes in Afrikastijl CARACTERE, euro185

Riem en witte broek MELVIN, resp. euro46 en euro80

Edmond Limbourg (2006)

Hemd BOSS, euro185

Jeansbroek en jas BOSS ORANGE, resp. euro157 en euro173.

Jean Marie Vercleyen (2002)

Truitje BOSS ORANGE, euro185

Linnen broek en jas GENTILUOMO, euro399

Els Moris (2002)

Zijden jurk JEAN PAUL KNOTT,

prijs niet meegedeeld Halsketting MELVIN euro17

Karina Eggermont (2006)

Katoenen jurkje met grafisch patroon COS, euro70

Halsketting SANDWICH, euro12.

Styling: Sonja Mertens

Make-up: Lieve Vanderlinden

voor Dior (make-up voorjaar)

Tekst: Anne Vanderdonckt

Foto’s: Benny De Grove

Verkoopinfo zie pagina 175.

Jacques Derom (2000)

Jas en gestreept T-shirt FILIPPA K, resp. euro350 en euro85

Broek BOSS ORANGE, euro185

Schoenen CAMPE euro145

Jean Marie Vercleyen (2002)

Pak PAL ZILERI, euro1058

Blauw linnen hemd SCAPA, euro127,50

Micheline Desmet (2000)

Jas en rok MAYERLINE, resp. euro179 en euro139

Ketting LES PRESCIEUSES, euro145

Schoenen in rood suede EXIT, euro100.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content