Het gelaat van de lente

De nieuwe make-up is een lofzang op de natuur: een teint als een roos, tinten zo teer als bloemblaadjes, lichtblauwe, groene en grijze accenten. Na de winter is tederheid troef...

Niet zwichten voor de nieuwe make-uptrends wordt moeilijk. De kleurschakeringen zijn erg zacht, de texturen bijzonder makkelijk aan te brengen. Het doel? Een natuurlijke look, een gezonde blos en een intense blik. Plus een mond om te zoenen, uiteraard!

Uw teint

Geslaagde make-up begint bij een egale teint. Beschouw die als een wit blad waarop u nadien uw blik of uw mond in de verf zet. Ook al mag u zowel uw ogen als uw lippen benadrukken, toch raden wij u aan te kiezen zodat u beautyblunders vermijdt. Op een goed gehydrateerde huid brengt u een verzorgende foundation aan, d.w.z. één die rijk genoeg is om de hele dag comfortabel aan te voelen én een schild te vormen tegen nefaste invloeden. De meeste formules houden 12 tot 16 uur. Een zonnefilter (SPF) kan beter in uw foundation zitten dan in uw dagcrème: zo’n filter verdikt namelijk de textuur en is niet bedoeld om in de huid te dringen. Teint Haute Tenue SPF 15 van Clarins tekent voor een drievoudige bescherming. De foundation en de concealer Healthy Mix van Bourjois (respectievelijk euro14,90 en euro10,30) bulken dan weer van de actieve fruitbestanddelen. Een tip als u niet zo dol bent op foundation: meng wat foundation met uw dagcrème. Het resultaat oogt heel naturel! En een must have om overal mee te nemen: de Skin Perfecting Hydrating Concealer Diorskin Nude (euro29,73 voor 10ml).

Voor een jongere look: breng foundation aan op de T-zone (neus-vleugels, kin, midden van het voor-hoofd) en concealer (of een stift met oplichtend effect) op specifieke plek- jes: op uw oogleden om die te egaliseren en in uw buitenste ooghoeken voor een minder vermoeide blik.

Uw ogen

Twee trends bestaan naast elkaar: smokey eyes (maar in lichtere tinten dan de voorbije winter) en nude eyes (een blik die naturel oogt maar toch wel wat werk vraagt). Kiest u voor een zwoele oogopslag, dan egaliseert u eerst het ooglid en brengt u nadien een streepje oogpotlood aan – liever geen eyeliner, die is te hard – dat u vervolgens lichtjes uitvlakt. Daarboven komt oogschaduw die u over het beweeglijke ooglid laat uitvloeien: pruimkleur past bij alle ogen, kaki bij goudbruine en grijsblauw bij kastanjebruine of blauwe ogen. Nog twee laagjes zwarte, bruine of donkergrijze mascara en de klus is geklaard!

Een nude eye omrandt u met een potloodlijntje in een kleur die iets uitgesprokener is dan de wimpers. Heel chic is oogschaduw die past bij uw teint: licht bij het begin van de lente – dan zetten roze, perzik en lichtbruin de toon -, intenser in de zomer – dan gooien terrasiena, oker en goudbruin hoge ogen. Mis in de loop van de maand maart de nieuwe Terracottalijn van Guerlain niet.

Voor een jongere look: meng verschillende texturen tot degene die het best bij u past of die u op dat moment van de dag verkiest. Givenchy combineert in Prismes Yeux Mono vier texturen in één en dezelfde tint- mat, licht paarlemoer, intens paarlemoer en lovertjes. Om eindeloos mee te spelen (euro26,81 – 16 tinten).

Uw mond

Mat is aan een opmars bezig, de al jaren oppermachtige gloss verliest terrein. Voortaan willen we natuurlijk ingekleurde lippen, chic maar niet gekunsteld. Transparante lipsticks en in tussentinten zetten de toon, bijvoorbeeld Rouge Coco van Chanel (euro28,98, begin maart). Of Rouge G le Brillant en Kiss Kiss Strass, allebei van Guerlain (resp. euro41,45 en euro29,75). Een opvallende nieuwkomer is Printed Lips, de lipmarker van Givenchy. Lijkt op een echte viltstift, verfrist de lippen en kleurt ze subtiel in. Niet erg hydraterend en dus bij voorkeur te gebruiken boven een balsem, bijvoorbeeld.

Voor een jongere look: om uw lippen mooi af te lijnen, omrandt u ze met een romig en neutraal potlood. Daarna kleurt u uw mond volledig in met het potlood. Een prima basis die zorgt dat uw lipstick beter houdt en niet uitloopt.

Uw nagels

Een van onze favoriete lentelakken is Particulière van Chanel: opvallend en elegant matbeige met een indrukwekkend couturegehalte (euro21,86). Ook donkere en zelfs bizarre tinten zijn van de partij en geknipt voor de teennagels: blauw, purper, mauve, staalgrijs. French manicure boert achteruit wegens te gesofisticeerd voor de ontspannen stadslook of de chique plattelandsstijl waar we deze lente zin in hebben... De nagels worden vrij kort gehouden en in tegenstelling tot vorige seizoenen niet meer vierkant geknipt maar wel amandelvormig. Voor een zachtere uitstraling.

Voor een jongere look: om uw nagels glad en helder te houden, polijst u ze geregeld met een zachte doek of – indien nodig – met een speciale polijstvijl. Een badje van lauw water met citroensap houdt uw nagels wit. Een basecoat om vergeling tegen te gaan, is een must als u rookt. Breng trouwens nooit rechtstreeks kleurlak aan op uw nagels maar gebruik altijd een basis.

Info: in de parfumerie, Bourjois bij Di, Inno, Kruidvat, Ici Paris XL... MAC via 03 226 33 74, Dr. Pierre Ricaud bij schoonheidsspecialistes en via www.ricaud.com

Virginie Draelants

Partner Content