In de beautyschool

De juiste cosmetica kiezen en ze efficiënt gebruiken? Het is niet vanzelfsprekend. Plus Magazine testte voor u een workshop Verzorging en bracht een heleboel trucs en tips mee.

Waarom blijft mijn teint dof, ook al koop ik de beste crèmes? Mijn huid verandert, hoe moet ik mijn verzorgingsproducten aanpassen? Ik zie er altijd moe uit, hoe zorg ik voor een fitte blik? Hoe kies ik een nieuw parfum?

Vroeg of laat komt er een moment waarop we niet meer tevreden zijn met ons uiterlijk. We voelen dat er iets schort, maar wat? De man van ons leven bestoken met vragen heeft niet veel zin: hij vindt ons perfect zoals we zijn. En onze dochters en vriendinnen? Die bekijken ons liefdevol en... hebben geen zin om ons te krenken. Wij hebben iemand nodig die ons de basisprincipes bijbrengt en eerlijk raad geeft. Wel, dat kan. Wij volgden een workshop bij een firma die al twintig jaar gespecialiseerd is in schoonheid. Haar grote voordeel: ze verkoopt zelf geen producten.

Een perfect schone huid

Samen met enkele andere vrouwen schuiven we rond een grote tafel voor een cursus die een halve dag zal duren. Voor ons ligt een spiegel en alles wat we nodig hebben om te werken. De eerste les die we van consulente Marleen krijgen: als we onze huid niet perfect voorbereiden op de verzorging – lees: als we alle onzuiverheden niet zorgvuldig verwijderen- heeft het geen zin om peperdure crèmes te kopen. Ze zullen meteen de helft aan efficiëntie inboeten.

“Eerst verwijderen we altijd de oogmake-up”, beklemtoont Marleen. Een speciale bifase-remover (met olie) is het meest geschikt. Voor elk oog gebruiken we een ander, dubbel geplooid wattenschijfje. Zo vermijden we dat we een eventuele infectie overbrengen van het ene oog naar het andere. We laten het wattenschijfje een paar seconden liggen en bewegen het dan neerwaarts. Een fantastisch trucje: de laatste restjes make-up verwijdert u met een wattenstaafje doordrenkt met oogmake-upremover dat u, net als bij het aanbrengen van mascara, over uw wimpers haalt!

En ons gelaat? Geen zeep, laat dat duidelijk zijn! Een reinigend schuim voelt fris aan en is prima voor wie zich niet of nauwelijks opmaakt. Anders kiezen we voor een melk die we dan weer verwijderen met een wattenschijfje, met twee vochtige washandjes of met tissues.

Onmisbaar voor een mooie teint is een peeling. Dat moet twee of drie keer per week (één keer bij een gevoelige huid), we kiezen een product zonder korreltjes (te agressief) en gebruiken het niet op onze koontjes (te gevoelig). En in plaats van meteen onze handen te spoelen, gebruiken we de rest van het product om onze handen te scrubben.

Een sauna in huis

Onze huid is nu echt schoon. Tijd om ze te trakteren op een sauna. Ik heb dit nog nooit eerder thuis gedaan maar het is makkelijk: gewoon een bruistablet in een teiltje warm water gooien en erover gaan hangen met een handdoek over uw hoofd. Nadien dompelt u een gastendoekje in het water, wringt het uit en haalt dat over uw gelaat. Giet de inhoud van het teiltje niet weg: een perfect hand- of voetbadje!

Intussen zijn we aanbeland bij de maskers. Bij de keuze houden we uiteraard rekening met ons huidtype. We onthouden vooral dat we met zo’n masker mogen slapen. De werking is intenser dan die van een nachtcrème en dus zal onze huid er de volgende ochtend fantastisch uitzien. Ik heb zelf mijn nachtcrème een paar dagen vervangen door een dun laagje vochtinbrengend masker. Mijn huid knapte er geweldig van op!

Ook interessant als masker is een detoxifier: met brede gebaren aan te brengen, van binnen naar buiten. Het strijkt de huid glad en is dus ook prima voor uw decolleté.

Tussen de vingers

De sfeer zit er inmiddels goed in en alle dames stellen honderduit vragen. Marleen vertelt elke deelneemster bij welk type verzorgingsproduct haar huid het meeste baat heeft. Maar ze dringt nooit een merk op.

Tijd nu om het te hebben over de dagverzorging (serum + crème + oogcontourcrème) en de nachtverzorging. Een geweldige truc: de oogcontourcrème eerst op een wattenstaafje aanbrengen en dan tussen de vingers nemen. De textuur mag niet zichtbaar zijn. Marleen hamert erop dat de meeste dames te veel product gebruiken. Ze leert ons ook dat de gebaren waarmee we het product aanbrengen belangrijk zijn. De manier van smeren beïnvloedt het resultaat!

Ik schrijf dit artikel enkele weken na de workshop. Tot op vandaag kan ik de badkamer niet betreden zonder dat ik Marleens aanwezigheid voel. Terwijl ik routinematig crème aanbreng, hoor ik haar stem: “van binnen naar buiten werken, met brede gebaren...” Ik smeer nu echt als een professional, elke dag opnieuw!

Info: Promoplan, Stationsstraat 27, 1702 Groot-Bijgaarden. Prijs: euro 40 voor één workshop (verzorging, make-up of cosmetica) of euro 95 voor de drie. Info: tel. 02 462 07 10 en www.promoplan.be

Lise Leuven – Foto’s : Jerry De Brie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content