© FOTO'S ISOPIX

Kalkoen met kumquat-pistache-broccolinivulling

(Voor 6 personen)

250 g broodkruim ? 5 el koolzaadolie ? 2 sjalotten ? 150 ml melk ? zout ? peper ? 1 mespunt kurkuma ? 12 kumquats ? 80 g gepelde pistachenoten ? 1 el tijm ? 2 eieren ? 1 kalkoen van 3 kg ? 100 g vloeibare boter ? 1 kl paprikapoeder ? 500 g broccolini ? 1 el citroensap.

Haal de korst van het brood, snij het kruim in blokjes. Warm 2 eetlepels olie in een pan en bak er de boordblokjes in tot ze krokant zijn.

Pel de sjalotten, hak fijn en fruit in 1 el olie. Voeg het brood, melk, zout, peper en kurkuma toe, en meng.

Was de kumquats, snij ze klein. Hak de pistachenoten. Hou 2 el apart voor de afwerking. Voeg de kumquats, pistache, tijm en de eieren bij het brood en meng tot een farce.

Warm de oven voor op 180°C.

Kruid de kalkoen binnen en buiten met peper en zout. Vul hem met de farce, bind samen met keukendraad en leg op de ovenrooster. Meng boter, paprikapoeder, zout en peper. Smeer er de kalkoen mee in. Zet in de oven. Doe wat water in de druippan. Laat twee uur bakken. Lepel er geregeld de boter overheen.

Maak de broccolini schoon. Leg ze op een ovenplaat. Giet er citroensap en olie over. Breng op smaak met peper en zout. Zet bij in de oven 20 minuten voor de kalkoen klaar is.

Leg de kalkoen op een schotel en verdeel er de groenten rond. Strooi er de rest van de pistachenoten over en dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content