SALT LEOPOLD DE WAELSTRAAT 22 2000 ANTWERPEN WWW.SALTRESTO.BE

Lekker uit eten

SALT

In afwachting van de heropening van het Museum voor Schone Kunsten Antwerpen – wellicht eind 2021? – installeerde Glenda De Bounge zich in haar eethuisje Salt. Je kan er binnenspringen voor een glaasje wijn, small bites en appetizers. Op de klassieke restauranturen is het repertoire uitgebreid met small plates. In alle bereidingen krijgen groenten een belangrijke rol toebedeeld. Glenda De Bounge volgde koks-school en een opleiding tot sommelier. Zij richtte Salt met bescheiden middelen in. Er is een miniterras aan de voor- en achterkant. Er zijn enkele plaatsen aan de toog voor haastige voorbijgangers. Alles wordt in kleine hoeveelheden vers en met vrouwelijk geduld in huis bereid. De wijnen zijn met zorg geselecteerd en er is keuze per glas. Wij genoten van krabcake met groene curry en gepekelde venkel (8,50 euro) en vitello of dun gesneden, rosé gebakken kalfsvlees met olijfolie, opgediend met in huis bereide pickles, aardappelkrokant, bloemkool en waterkers (12,50 euro).

MIRANDA EDELKNAAPSTRAAT 38 1050 BRUSSEL WWW.MIRANDACUCINAITALIANA.BE
MIRANDA EDELKNAAPSTRAAT 38 1050 BRUSSEL WWW.MIRANDACUCINAITALIANA.BE

MIRANDA

Alessandro en Maria Concetta Miranda zijn broer en zus, die samen een bijzonder eethuisje uitbaten. De kookstijl is gebaseerd op de Italiaanse regio Basilicata. Alessandro studeerde aan de universiteit, werkte in de communicatie en besliste om de keuken in te stappen. Hij deed stage in een sterrenrestaurant in New York en werd door zijn zus naar Brussel geroepen, waar een restaurant over te nemen was. Maria, die politieke wetenschappen studeerde, is trots op het talent van haar broer. En dat zijn ook de ouders, die gedroogde pepers, likeuren en compotes vanuit het ouderlijke huis naar Brussel sturen. Als dank brengt Alessandro een hommage aan familierecepten of hij personaliseert gerechten uit zijn geboortestreek. Wij proefden spaghettoni met saus van Aglianicowijn, boekweitcrème, pezzenteworst en wilde venkel. Als hoofdgerecht was er smakelijke filet van varken onder broodkorst met gebakken Scapese-courgette in een marinade van witte wijnazijn.

NAXHELET CUISINE & CLUBHOUSE RUE NAXHELET 1 4520 WANZE WWW.NAXHELET. BE
NAXHELET CUISINE & CLUBHOUSE RUE NAXHELET 1 4520 WANZE WWW.NAXHELET. BE

NAXHELET

De golfclub van Naxhelet strekt zich uit over 84 hectaren. Het terrein werd uitgetekend door de Engelse architect Martin Hawtree en aangelegd met respect voor het milieu. In het boerderijkasteel kwam een clubhouse met hotel, wellnesscentrum, een druk bezochte brasserie en een minder druk bezocht gastronomisch restaurant. De koks kregen de opdracht om te kokkerellen met lokale producten en de opbrengst uit de biologische moestuin. Wij bezochten het gastronomische restaurant en hielden van de inrichting en het uitzicht. Het maandmenu kost 37 euro voor drie gangen, 49 euro voor vier gangen en 59 euro voor vijf gangen. De Frans georiënteerde wijnkaart vermeldt ook Belgische wijnen en er is keuze aan wijnen per glas. Onze waardering ging naar witte en groene asperges met ceviche van kabeljauw en salade en een vinaigrette met een zoete toets. Ook een roulade van kip gevuld met morieljes, met lentegroen, hart van artisjok en daslooksaus viel in de smaak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content