Moederliefde

Een hechtere band dan deze van een moeder met haar kinderen bestaat niet. Om moederdag te vieren haalde Plus Magazine mama’s naar de fotostudio, samen met hun zonen en/of dochters. Drie gezinnen, drie verhalen, drie stijlen.

Karin Simons (50) en Stefanie (24) Uitbundig en vrouwelijk

Karin: “Naarmate ik ouder word, voel ik dat ik meer en meer een echte vriendschapsrelatie met Stefanie heb. Wij zijn heel eerlijk met elkaar, heel open. Met mijn moeder was dat anders. Dat heeft uiteraard alles met de tijdgeest te maken. Vandaag beschouwen veel kinderen hun ouders vaak als vertrouwenspersonen. En dat is een goeie evolutie. Met mijn dochter heb ik een hechte band. We doen samen heel wat dingen: winkelen, lekker gaan eten en vooral veel plezier maken. Samen kunnen lachen is toch het mooiste dat er bestaat?”

Myriam Schellens (51), Camille (18) en Grégoire (20) Klassiek met pit

Myriam: “Grégoire is altijd heel duidelijk een jongen geweest. Hij verbaasde me voortdurend. Hij was grappig, levendig, maar ook heel lief. Hem zien opgroeien, merken hoe hij nieuwe dingen ontdekte, was mijn grootste plezier. Ik was niet streng maar probeerde hem altijd aan te moedigen om na te denken over wat hij deed, en om voor zijn mening uit te komen. Toen Camille geboren werd, was ik opnieuw in de wolken. Zij was een schattig meisje. Fijn, nieuwsgierig, intelligent. Zij heeft veel talenten waar ik van houd. Zij leeft mee met de mensen, zonder daarin te overdrijven. Merken hoe zij zich langzaam maar zeker ontplooide, was fantastisch. Hoewel onze relaties verschillend zijn, ben ik blij dat ik een jongen en een meisje heb. Ik ben even dol op allebei maar met Camille is er iets méér. We staan dichter bij elkaar omdat we nu eenmaal vrouwen zijn. Met het gevaar dat ik iets meer druk op haar uitoefen...”

Catherine Vandenbussche (43) en Max (14) Eigentijdse bohémiens

Catherine: “Ik vind moeder zijn heel boeiend en plezant. Kleine kinderen moet je vooral verzorgen, als ze groter worden is het contact anders, rijker. Ik hou rekening met Max (en met zijn zus Lola) bij alles wat ik plan. Als een vriendin met hen omgaan is niet makkelijk want je moet vaak ook autoriteit uitstralen. Ik kan niet altijd akkoord gaan met wat zij willen, maar wil mijn ideeën ook niet opdringen. Belangrijk is dat zij hun persoonlijkheid ontwikkelen en daarvoor de nodige vrijheid krijgen. Max en Lola appreciëren dat ik er zoveel mogelijk voor hen ben. We doen vaak leuke dingen samen en proberen regelmatig écht met elkaar te praten. Een goed gesprek brengt ons dichter bij elkaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content