Nieuwigheden in de kijker

Schaamteloos genieten van een prachtig koetswerk, of ademloos luisteren naar een krachtige motor. Voor de echte fan is het Autosalon een feest dat helaas maar 14 dagen duurt. Laat u vandaag verleiden door wat u morgen op de Heizel zult ontdekken. Proef van de toekomst!

Peugeot 307CC

Gewoon hetzelfde principe nog eens uit de kast halen en vlijtig herbeginnen. Dat doet Peugeot met de 307 die zich, na de 306, gewillig laat omtoveren tot een coupé-cabriolet. Met één groot verschil: de 307 is écht mooi.

Opel Signum

Hij ziet er speciaal uit, maar hij is vooral de voorbode van het toekomstige imago van Opel. Een interessant compromis tussen een break, een vijfdeurs berline en een limousine. Mooi!

Nissan 350Z

Deze tweezitter beschikt over alle troeven die de eerste Z, de nieuwe ziel van Nissan, liet uitgroeien tot een succes: de 3,5-liter V 6-motor wordt gekoppeld aan een gewaagde lijn, de prachtige prestaties aan een attractieve prijs.

Daihatsu Copen

Een Japanner die niet praktisch is en niet rationeel uitgetekend. Dat is de tweezitter met een coupé-cabrioletsausje eroverheen waarmee Daihatsu de concurrentie in de ogen kijkt. Klaar om u maxi-rijplezier te gunnen... als u rechts sturen geen probleem vindt.

BMW 645 CI

BMW en de luxecoupé zijn al zeventig jaar onblusbaar verliefd. In 1931 pakte BMW voor het eerst uit met de ‘DA4’. En nu keert de Coupé-6-Serie terug, luxueuzer en sportiever dan ooit met een V8 4,4 l, goed voor 333 pk.

Renault Megane CC

Renault durft een oude topper opnieuw te lanceren. Maar de Megane krijgt een inklapbaar glazen dak, voor hemels rijplezier!

Alfa Romeo GT

Elegantie, rijplezier, prestige en comfort. Dat is het klavertje-vier waarmee Alfa u verleidt, in de vorm van de GT, een aantrekkelijke coupé met vier zitplaatsen. Voor het eerst worden ook dieselrijders aangesproken.

Bentley Continental GT

Uit het potlood getoverd door de Belg Dirk Van Braeckel, ontpopt deze prestigecoupé – met een zesliter W12 biturbo van 560 pk – zich tot de sterkste van de hele wereld. Hij brengt u in 4,8 seconden van 0 naar 100 km/uur.

Mazda RX-8

Een kerel over wie behoorlijk veel inkt zal vloeien. Met zijn Renesis-Wankelmotor beschikt hij over een grote troef en als opvolger van de indrukwekkende RX7, biedt deze vierdeurscoupé vier plaatsen, 240 pk en een manuele zesversnellingsbak.

Chrysler Crossfire

Deze coupé met bodybuilderallure is de eerste telg uit het huwelijk van Daimler en Chrysler. Hij ziet er Amerikaans uit maar dat is hij absoluut niet. Onder zijn gestroomlijnde snuit schuilen de gevestigde waarden van de Mercedes SLK, een coupé-cabriolet om beleefd ‘U’ tegen te zeggen.

Citroën C2

Na de C3 en de C3 Pluriel, keert

Citroën terug naar het sex-appeal van de supercompacte C2. Niet alleen het lieve snuitje maakt deze stadswagen onweerstaanbaar, ook onder de motorkap spreekt hij de kenners aan. Zelfs in de versnellingsbak spreekt de computer een woordje mee.

Of wat dacht u van...

Dat het niet aan nieuwigheden zal ontbreken op het 82e Autosalon van Brussel, is duidelijk. Naast de modellen die we u hier voorstellen, kunt u bijvoorbeeld ook kennismaken met de langverwachte Opel Astra, de Volkswagen Golf V en de nieuwe Volvo S40. Of voelt u meer voor de nieuwe Mazda 3? Of voor de Fiat Idea? Als het een eurootje meer mag kosten, gaat u zelfs voluit voor de Lamborghini Gallardo, de Porsche GT of en Maserati Quattroporte.

Zij zullen er allemaal zijn. Speciaal voor u!

A

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content