Advertorial

© Photography Jurjen Drenth

Ontdek de vier Gelderse streken

Ontdek natuur en cultuur in de Achterhoek, Rivierenland, de Veluwe of regio Arnhem en Nijmegen. – Achterhoek: vol landelijke schatten – Arnhem en Nijmegen: steden en dorpen vol charme – Rivierenland: tussen boomgaarden en rivieren – Veluwe: prachtig natuurgebied

Een waar fietsparadijs

Gelderland kan gerust worden bestempeld als een waar fietsparadijs... De combinatie van natuur, water, rust en cultuur heeft op fietsliefhebbers een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Achter elke bocht verschijnt een ander decor, nu eens een groepje bomen, dan weer een beek of een karakteristieke boerderij. Niet voor niets wordt Gelderland al jaren op rij tot ‘Beste Fietsprovincie van Nederland’ uitgeroepen. De vier Gelderse streken tellen meer dan 5000 kilometer aan fietspaden en vele prachtige fietsroutes. Er valt in de Gelderse streken daarnaast nog zoveel te ontdekken: parels van musea, schatjes van stadjes, fijne wandelingen, mooie fietsroutes en gastvrije restaurants. Je proeft er van het landelijke leven vol nostalgie, maar Gelderland is niet stil blijven staan in de tijd. Dat bewijzen de hippe steden en culturele toppers. Verken de vier Gelderse streken: beleef er plezier, droom weg bij romantiek en geniet volop van het moois en lekkers dat de seizoenen bieden.

Ontdek de vier Gelderse streken

Even situeren

Ten noorden van de Nederlandse provincies Limburg en Noord-Brabant ligt de provincie Gelderland met Nijmegen en Arnhem als grootste steden en de Veluwe als natuurtopper met uitgestrekte bossen en heidevelden. Maar er zijn nóg enkele Gelderse streken beslist de moeite om te ontdekken. Heel wat natuurfans bijvoorbeeld, verliezen hun hart in de Achterhoek, vlak bij de Duitse grens. Of neem nu Rivierenland, een vruchtbare streek omarmd door de rivieren Maas, Waal, Lek en Linge.

Lees hier de andere artikels uit dit dossier.