© ISOPIX

Rode-uientaart

(Voor 4 personen)

190 g bloem (+ wat extra voor het werkblad) ? 90 g boter (+ wat extra voor de taartvorm) ? zout en peper ? 5 cl koud water ? 6 rode uien ? 25 g boter ? 3 snuifjes Espelettepeper ? 1 eetlepel honing ? 2 eieren ? 20 cl vloeibare room.

? Maak het taartbeslag. Kneed de bloem met de stukjes boter, met de hand of met een keukenrobot met kneedarm, tot het deeg zanderig wordt. Voeg een mespuntje zout en het water toe en ga door met kneden tot je een bol homogeen deeg bekomt. Dek af en plaats een uur in de koelkast.

? Pel de uien, hak ze fijn en stoof ze in de pan met de boter, de kruiden en Espelettepeper. Laat ze tien minuten garen op een middelmatig vuur tot ze glazig zien, roer geregeld. Meng de honing door de bereiding, laat het water verdampen en laat daarna afkoelen.

? Klop de eieren met de room en breng op smaak met peper en zout. Warm de oven voor op 180°C.

? Strooi bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot 3 à 5 mm dik. Leg het deeg in een beboterde vierkante of ronde vorm en druk aan. Prik met een vork in de bodem van de taart. Verdeel de uien gelijkmatig over de vorm. Giet er de eierbereiding over en zet 35 tot 40 min in de oven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content