Sensualiteit !

In de wereld van het parfum scheren vrouwelijkheid en glamour opnieuw hoge toppen. Weg met de uniseks, weg met de transparante parfums. Ruim plaats voor de sensualiteit!

De prestigieuze merken trekken resoluut de kaart van de vrouwelijkheid en de verleidingskracht. De eigen persoonlijkheid van elke vrouw eist opnieuw de hoofdrol op!

Speciale uitgaves

Deze parfums werden speciaal gecreëerd voor Valentijn en vormen dan ook een ode aan de liefde en de eeuwige vrouwelijkheid.

New Look: Chris 1947 van Dior is een hommage aan Christian Dior, die zijn eerste modeshow heeft gegeven in... 1947. Een bloemengeur in een gedurfd roze kleedje (euro 49,23 voor 50 ml – foto 6).

Japans: Guerlain viert de lente in een wervelwind van kersenbloesems. Cherry Blossom is een fruitige bloemengeur op een fond van citrusvruchten. (euro 45 voor 35 ml – foto 7)

Leuk om te weten: Om vlekken op kleren te vermijden, kunt u uw parfum het best verstuiven op een afstand van minstens 30 cm.

De klassiekers

Ze bewijzen hun succes jaar na jaar. Weinig uitverkorenen worden aan het lijstje van de klassiekers toegevoegd, deze wel.

Stijlvol: bij Chanel is elke nieuwe geur een klassieker! Nog steeds bovenaan het lijstje, N°5 met Nicole Kidman als nieuw gezicht. Stijlvol, bloemig, fruitig en oosters (euro 70,16 voor 60 ml). Het gamma wordt uitgebreid met een zachte mousse voor de douche, deodorant en lichaamsmelk (vanaf euro 32).

Magnolia: dit schitterende flacon van L’Instant doet denken aan een kostbaar juweel. Voor de eerste keer wordt een magnoliabloem gebruikt om een extract van een parfum van Guerlain op te lichten. Van kopnoot tot basis ingesloten door citrusvruchtenhoning (euro 54,94 voor de eau de parfum, 30 ml – foto 10).

Niet langer verboden! L’Interdit van Givenchy werd ontworpen voor de actrice Audrey Hepburn, in 1957. Toen het parfum in 1959 op de markt zou worden gebracht, vond de actrice dat geen goed idee. Haar commentaar: “het is andere vrouwen verboden (interdit) dit parfum te dragen!” Meteen had de bloemengeur een naam. Verkrijgbaar in een fruitige en een houtige versie (euro 49 – foto 8).

Gedurfd: Very Irrésistible van Givenchy (naar het beeld van actrice Liv Tyler), heeft een hart van centifoliaroos op een basis van steranijs (euro 59 voor 50 ml).

Leuk om te weten: Parfumextract is de meest geconcentreerde geur die ook het langst blijft. Daarna komen esprit de parfum, eau de parfum, eau de toilette en eau de Cologne.

De pronkers

Ook de flacons pronken weer, in het rood!

Klaproosrood: FlowerbyKenzo is verkrijgbaar in drie versies: een satin-skin parfum, een parfumspray en een flacon met een delicaat, geconcentreerd parfum (euro 73,23 per stuk – foto 1).

Simply Red: Rochas Absolu Intense: vurige noten (herfsthyacint + tonkaboon), op een basis van sandelhout (euro 60,50 – foto 5)

Mysterieus: Isabella Rossellini verheerlijkt met haar laatste parfum, ISAbella, de vrouw zonder haar mysterie prijs te geven (euro 31 voor 50 ml- grote foto).

Leuk om te weten: bewaar uw flacons op een frisse plaats met weinig licht.

De ultra-moderne

Met hun gestroomlijnde flacons richten deze parfums zich tot vrouwen die zich goed voelen in hun vel.

Metaal: Paco Rabanne pour Elle: fruitige geur met bloemig hart en houtige basis in een metaalomhuld flacon (50 ml, euro 62).

Juweeltje: Omnia van Bulgari, oosters met een moderne toets dankzij saffraan, gember en kardemom (40 ml, euro 59).

Goed om te weten: Als u een parfum probeert, snuif dan eerst even aan versgemalen koffie, dat maakt de neus vrij!

Buiten categorie

Deze exclusieve parfums maken u uniek.

Geletterd: het mythische Eau d’Hadrien van A. Goutal (voor haar: euro74 voor eau de parfum, gemengde versie 190 ml, euro 72)

British: Floris is leverancier van de Queen en ontwikkelt zijn geuren in de meest pure traditie (euro 65 voor 100 ml).

Puur plezier: het uitmuntende Eau de Miel de L’Occitane (euro 22,10)

Exotisch: Jean-Claude Ellena liet zich voor Bois Farine van L’Artisan Parfumeur inspireren door een magische boom op La Réunion. Uniek, dit koffertje met aquareltekeningen (euro 71 – foto 3) n

Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content