Advertorial

© Hunk(c)MVB

Spring op de fiets!

Gelderland is dé fietsprovincie van Nederland en staat bekend om haar natuur. Natuurlijk hebben de Gelderse streken nog veel meer te bieden. Kijk mee over de schouder van vier locals uit de Gelderse streken. Laat je inspireren door een Achterhoekse kasteelvrouwe, een barones uit Rivierenland, een Veluwse schaapsherder en een natuurliefhebber uit de Regio Arnhem en Rijk van Nijmegen. Zij nemen je mee door de Gelderse streken en laten je de unieke plekjes in deze regio’s zien. Omdat een stuk tekst of foto lang niet alles zegt, zijn zij voor je op de fiets gesprongen. Tijdens het fietsen en vanuit de lucht hebben zij prachtige beelden geschoten van hun favoriete plekjes.

Acht kastelenroute

De Achtkastelenroute bestaat al vanaf 1913. Sindsdien hebben duizenden fietsers de route gereden. De route kan worden gestart op het Marktplein in het dorp Vorden en heeft een lengte van ongeveer 34 kilometer. De route is met speciale routebordjes bewegwijzerd.

Spring op de fiets met Karen Bertram. Zij is Achterhoek ambassadeur. Karen neemt je mee langs acht bijzondere kastelen in de Achterhoek. Onderweg geeft ze tips en laat ze je de meest bijzondere plekjes op de route zien.

Lingeroute

De rivier de Linge is een zijarm van de Waal en de langste rivier in Nederland. Ooit was dit een woeste stroom. Wie hem nu traag door het landschap van de Betuwe ziet meanderen, kan zich dat haast niet meer voorstellen.

Spring op de fiets met barones Nathalie van Verschuer van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. De barones fietst de Lingeroute met je langs de rivier de Linge en geeft je een kijkje op haar geweldige landgoed. Geniet ondertussen van het aanzicht van de fruitbomen die vol zitten met bloesem.

Renderklippenroute

De tientallen meters hoge Renderklippen zijn vele duizenden jaren geleden gevormd door ijs, water en ten slotte de mens. Ze geven een prachtig uitzicht over het landschap.

Spring op de fiets met Lammert Niesing. Hij is schaapsherder van de schaapskudde Epe – Heerde. Lammert neemt je mee over de Renderklippen door middel van de Renderklippenroute. Een prachtig natuurgebied rondom Epe en Heerde. Onderweg geeft hij je tips en laat hij je unieke plekjes zien.

Rondje Posbank

De belangrijkste trekpleister van Nationaal Park Veluwezoom is de bijna 90m hoge Posbank (tussen 65-63). Vanaf dit uitkijkpunt heb je een schitterend uitzicht over het fraaie reliëf.

Spring op de fiets met Vivian Kroon. Zij is werkzaam bij Buitenplaats Beekhuizen in Nationaal Park Veluwezoom en een echte ambassadeur voor dit gebied. Vivian neemt je mee naar de mooiste plekjes van ‘Rondje Posbank‘. De fietsroute die niet alleen over Nationaal Park Veluwezoom gaat, maar ook Hanzestad Doesburg aan doet. Cultuur en natuur in één prachtige route!

Meer routes in de Gelderse streken ontdekken? Kijk dan op Gelderseroutes.nl voor een groot aanbod routes en spring op de fiets!

Lees hier de andere artikels uit dit dossier.