© FOTO'S ISOPIX

Stoofpotje van paarse artisjok, gekonfijte citroen, look, rozemarijn en parmezaan

Voor 4 personen

12 paarse artisjokken (poivrade), 1 citroen, 1 kleine ui, 4 teentjes look, 1 kleine gekonfijte citroen, 1 takje rozemarijn, 3 eetlepels olijfolie, 20 cl droge witte wijn, zout, peper van de molen, 30 g parmezaan.

1 Verwijder de stelen van de artisjokken tot op 3 cm. Haal de buitenste blaadjes weg en snij de artisjokken in vier. Verwijder waar nodig het hooi. Leg de artisjokken meteen in een kom met citroenwater zodat ze niet verkleuren. Pel de ui en hak fijn. Laat de teentjes look heel (met pel) maar was ze. Spoel de gekonfijte citroen, snij hem in partjes en verwijder het vruchtvlees. Snij de schil in reepjes, was de rozemarijn en haal de blaadjes van het takje.

2 Laat de ui vijf minuten goudgeel bakken in een stoofpot met een eetlepel olie. Voeg de in vier gesneden artisjokken, de teentjes look, de citroen en de rozemarijn toe en laat twee minuten stoven. Giet er de witte wijn over, voeg peper en zout toe en laat nog 15 minuten garen op een matig vuur.

3 Leg de artisjokken en de garnituur in een schaal, besprenkel met een scheutje olijfolie en werk af met parmezaankrullen. Voeg peper toe en dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content