Toveren met sjaals

Geen beter accessoire om een eenvoudige basisoutfit de nodige punch te geven dan een sjaal. Trek een bloes aan + een rok/broek/legging/short in effen tinten, of een kleed. Zoek er een pittige sjaal bij en kijk hoe onze styliste daar creatief mee aan de slag gaat. Of hoe een betoverende lap stof de toon aangeeft en je met een minimum aan basisstukken duizend-en-één leuke looks tevoorschijn tovert. Ideaal om licht gepakt op reis te vertrekken!

Als kaftan

Kies twee grote sjaal in dezelfde stof. Of combineer, zoals onze styliste, twee identieke foulards in verschillende tinten. Met een paar steken (of veiligheidsspelden) maak je ze ter hoogte van de schouders aan mekaar vast. Laat voldoende ruimte voor je hoofd. Een riem mag, maar hoeft niet per se. Staat beeldig op een legging. Of over je favoriete stretchrok, die een ietsje te kort is geworden of te strak zit. En waarom niet over een badpak?

Als flamboyante rok

Tover een grote sjaal of een speelse pareo om tot een rok. Wikkel de stof rond je taille en knoop ze op de zijkant dicht. Draag er, net zoals ons model, een broek onder en bevestig de sjaal aan de tailleband. Hou je het liever luchtiger? Ga dan voor een dunnere stof en draag er een legging onder.

Als fancy tas

Een kleurrijke sjaal, en je handtas krijgt weer de nodige allure. En vooral dat tikkeltje originaliteit. In een handomdraai is je tas assorti met je kleding. En meer prozaïsch: op het strand beschermt je sjaal je handtas tegen het opdringerige zand. Leg je sjaal open en zet er je tas op, netjes in het midden. Trek de stof strak omhoog en hou je sjaal samen door aan elke kant een knoop te maken.

Als haarband

Een sjaal in je haar: het is en blijft een klassieker. Altijd handig op dagen dat je haar niet valt zoals jij het graag zou willen. Hij geeft pit aan een monotone outfit. Terwijl de felle kleuren rond je gelaat er voor zorgen dat je volop straalt.

Als kleurrijke ruit

Knoop één van de punten van je sjaal aan een sierlijk koord om je hals vast. Trek de punten aan de zijkanten naar achter, kruis ze op je rug en haal ze weer naar voor om er een knoop mee te maken. Is de sjaal niet groot genoeg, dan kan je hem ook gewoon achteraan knopen.

Als wikkel

Drapeer een lange sjaal rond je lichaam en haal de punten door een eenvoudige korte halsketting. Kan met of zonder riem worden gedragen.

Met dank aan Brasserie Oude Vismijn, Sint-Veerleplein 5, Gent. www.oudevismijn.be

Productie, Anne Vanderdonckt — Stylng, Sonja Mertens — Foto’s, Michèle Francken — Make-Up, Isolde Roels voor Dior — Model, Patricia C. — Verkoopsinfo op p. 164

Productie Anne Vanderdonckt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content