voor HEM : Koele geurtjes

Met de eerste hitte duiken ook de typische ongemakjes op: zweet, huidirritatie, zware benen. Gelukkig bestaat er een arsenaal verweermiddelen om de zomerhitte te trotseren. Fris en luchtig.

Bij 30°C het hoofd koel houden is minder moeilijk dan u denkt. Met een fris geurtje, een degelijke hydraterende crème, een verkoelende gel voor de voeten of een product tegen walletjes onder de ogen schiet u al een heel eind op.

Onze keuze

7 Een stoer kleurtjeAutobronzant Visage Clarins Men geeft uw bruine kleurtje een nieuwe impuls zonder uw gezondheid te schaden én verzacht de huid (foto 1, euro 26).

7 Hydraterende verwennerij Wanneer de zomer zijn agressiefste gesels op ons loslaat, krijgt onze huid het hard te verduren. Een herstellende verzorging brengt dan soelaas en op dit vlak hebt u producten zat: Gel hydratant extra Oil-free uit het gamma Skin Supplies Clinique for Men (euro 35,21), Gel-crème hydratant Mag-C van Vichy (euro 14,95), Gel après-rasage van Marc Jacobs (euro 41) en het verzachtende en hydraterende Aquapower Biotherm, met kuurwater en oligo-elementen (euro 31,31).

7 Verfrissende geurwaterval Zalig verfrissend zijn de zomerse en delicaat geparfumeerde geurwatertjes. Aramis Cool bijvoorbeeld is een frisgroene en sprankelende heruitgave van de klassieke eau de cologne in een beperkte uitgave (foto 2, euro 40,99). En Miracle Homme pakt het groots aan: de Aquatonic (foto 3), een verkoelende spray, mag u royaal over heel uw lichaam sprenkelen (125 ml, euro 49,81).

7 Voor vermoeide voeten In de zomer zien ook onze voeten en benen extra af. Een uitgelezen moment om ze eens extra te verwennen! Met Pied van Nickel kan dat perfect: giet de capsules in warm water voor een heerlijk voetbad of masseer ze direct in gedurende 2 à 3 minuten. U zult versteld staan van het resultaat (euro 17 voor 120 ml). De ijzig koele Aquasport van Biotherm bevat menthol en is handig voor lichte massages, vanaf de voetzool tot bovenaan de dijen (euro 26,49).

7 Anti-walletjes Roep walletjes onder de ogen een halt toe! Met Sérum contour yeux anti-poches van Clarins Men krijgt u een frisse en heldere blik (euro 33).

7 Genoeg geglimd Vanaf nu schittert u alleen nog figuurlijk! De stompe punt van de Touche Instantanée uit het Biopur-gamma van Biotherm werkt uitstekend, met vernauwde poriën en een matte huid als resultaat (20 ml, euro 22,78). Het matterende effect neemt nog toe als u ook gebruik maakt van de zuiverende en verfrissende Hydro-Gel Homme van Vichy (50 ml, euro 13,95).

7 Beschermd tegen agressie Zelfs de weelderigste haardos moet agressieve zonnestralen incasseren. Gelukkig bestaan er efficiënte verweermiddelen zoals Kérastase solaire (het legt een beschermende film over uw haar – 100 ml, euro 15) en Aqua Protect Spray fraîcheur Corps & Cheveux, Soleil Lancôme (150 ml, euro 24,43). n

A Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content