Vooruitblikken op 2014

Wat voor lekkers en interessants en moois en nuttigs brengt het nieuwe jaar? Een voorsmaakje!

MODE Streepjes en plooirokken

Deze lente en zomer mag u zich aan veel streepjes, plooirokjes en grafische prints verwachten. Ook gespot, al is hier enige voorzichtigheid geboden: de midiskirt of kuitlange rok. De elegante, lange broek met wijde pijpen maakt een comeback. En een comfortabele sandaal is dit jaar echt fashion.

DOE-HET-ZELF Hulp uit de 3D-printer

3D-printing is dit jaar klaar om uw woonkamer te veroveren. Mist uw (klein)kind een paar legoblokjes om zijn constructie te finaliseren? Print ze, op basis van het 3D-ontwerp van de fabrikant, laagje na laagje driedimensionaal thuis af! Voor € 1.500 hebt u een Cube-printer met voorgeprogrammeerde ontwerpen, voor € 3.999 een met een designprogramma waarmee u zelf 3D-voorwerpen kunt bedenken en printen.

Weten hoe een Cube 3D-printer werkt? Ga langs in de showroom van Alternate in Aartselaar of kijk op www.alternate.be/cubify.

DECORATIE Kleur zelf uw huis

Ga voor een interieur dat aansluit bij wie u bent. Verban nepsfeermakers en kies resoluut voor combinaties met zorgvuldig gekozen herinneringen.

Dat hoeven niet altijd foto’s te zijn, het kunnen ook gebruiksvoorwerpen zijn waaraan u mooie herinneringen hebt. Personaliseren is de boodschap.

De initiatieven die u daarbij helpen – van oude kleren een tapijt laten maken, zelf uw behangpapier ontwerpen – zijn legio. De kleur die opgang maakt in 2014 is dromerig geelbruin, de tint van nostalgische plaatjes.

KLEUREN Weg met fluo!

We hebben genoeg van kleuren die een aanslag plegen op ons netvlies. En grijpen in 2014 dan ook gretig terug naar tedere tinten. Zo wordt grijs het nieuwe zwart!

MOBILITEIT Herlaadbare hybride wil de stad veroveren

Herlaadbare hybridewagens zijn nog erg duur. Toch willen autoconstructeurs dit type wagen binnenkort in het lagere segment introduceren. En dan meer bepaald bij de stadsautootjes, want door de luchtvervuiling zijn ze in onze steden broodnodig. Renault gaf recent een voorsmaakje van deze evolutie, met een erg compacte hybride herlaadbare oplossing, die in de nieuwe Twingo kan worden gemonteerd. Nog een kleine inspanning en er kan weer vrij worden geademd in de Brusselse Wetstraat.

MULTIMEDIA Flat screen tv maakt buiging

Met hun lichtgebogen 55 inch (138 cm) scherm nemen twee Koreanen – LG en Samsung – het voortouw in alweer een nieuwe tv-beleving. LG belooft met zijn scherm een IMAX-ervaring, Samsung voegt daar nog 3D aan toe. De OLED-technologie die wordt gebruikt, is erg energiezuinig en doet niet langer een beroep op backlighting, maar belicht elke pixel apart. Met de Samsung OLED tv kunnen twee mensen zelfs tegelijk naar verschillende films kijken. Prijs? Zo’n € 8.000!

CULINAIR Onze ‘bouletten’ veroveren de wereld

Als u in 2014 gevulde gehaktballen met stamppot serveert, bent u héél hip. In oktober won chef-kok Wim Ballieu een internationale award voor het meest innovatieve restaurantconcept ter wereld. Hij is de oprichter van Balls & Glory, een keten van vrij simpele restaurants die gehaktballen serveren met een smeuïge, seizoensgebonden vulling van lokale oorsprong, vergezeld van verse stoemp en een lekkere saus. De bouletten worden voor uw ogen met de hand gerold en gevuld. U kunt ze ter plekke eten aan een gemeenschappelijke tafel of meenemen. Drie vestigingen zijn al open (Brugge, Gent, Antwerpen), de rest van België en de wereld volgt.

Ariane De Borger, Arnaud Dellicour, Annick de Meyere, Ann Heylens, Ludo Hugaerts, Jean-Claude Verset

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content