Waarover droomt u?

Catherine de France: Eens per maand heb ik een droom-in-een-droom. Ik droom dat ik als dakloze in een tent woon en daar een droom krijg. Ik moet wakker worden uit twee dromen. Dit soort complexe dromen heb ik altijd bij volle maan. Onzin, heb ik lang gedacht. Maar ik heb een slaaptest gedaan in het ziekenhuis en daar lachte de neuroloog dat verband met de volle maan niet weg.

Ethem Berisha: Ik droom nooit maar leef mee met de voorspellende dromen van mijn vrouw. Als ze droomt van iemand die ze jaren niet gezien heeft, belt die persoon de volgende dag op. Na elke droom checken we of hij uitkomt. Als ze droomt dat iemand ziek wordt of er ruzie in de familie komt, dan houd ik mijn hart vast.

Greet Luyten: ’s Morgens probeer ik me mijn droom te herinneren maar dat lukt meestal niet. Tenzij ik heel erge dingen droom, bijvoorbeeld dat mijn dochter verdrinkt. Dat onthoud ik helaas wel.

Echtgenoot Pol Spelmans: In mijn dromen komt altijd de paniek voor de examens terug. Op het moment dat het fout loopt, word ik wakker en ben ik opgelucht. Soms droom ik van verhuizen naar een woning met enorme ruimtes en een podium voor optredens. Geweldig. Maar als ik wakker word, ben ik toch blij met het huis waar we nu wonen.

Nadine Vannerom: In mijn droom sta ik steevast weer als onderwijzeres voor de klas. En altijd weer geraak ik niet op tijd op school en is de directeur boos op mij. Ik heb mijn vak altijd met passie gedaan, maar ik ben vroeger gestopt om voor mijn zorgbehoevende vader te zorgen. Ik heb nog altijd spijt dat ik mijn job opgaf. Misschien is mijn droom de neerslag van dit negatieve gevoel...

Rita Maenhout: We slapen aan de straatkant en hebben last van lawaai. Onlangs droomde ik dat we onze slaapkamer verhuisden naar de achterkant van de woning. ’s Anderendaags heb ik mijn man gezegd: doen! Die kamer is kleiner, maar veel rustiger. Eind oktober is ze klaar. Een droom die uitkomt!

Peter Bundervoet: Ik droom nooit, maar als ik droom weet ik dat ik ziek ben of het ga worden. Want het zijn echte koortsdromen waarin ik de krochten van de hel beleef. Altijd zijn het nachtmerries waarin monsters me willen oppeuzelen. Heel indringend met donkere kleuren. Ik ben blij als ik dan wakker word!

Kate Lefèvre: Ik droom zeer veel en bijna altijd over mijn kinderen, mijn twee exen en mijn werk. Ik droom altijd in kleuren en in drie talen. Die kleuren hebben allicht te maken met mijn werk als decoratrice. Die talen zijn dan weer het gevolg van mijn situatie. Met mijn exen en één kind spreek ik Frans, met twee kinderen Nederlands en in mijn job veel Engels. Er is dus wel degelijk een band tussen dromen en de realiteit!

Met dank aan IKEA

Ludo Hugaerts – Foto’s Frank Bahnmüller

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content