Wie zoekt die vindt

Jeugdvriendin

In 1967 werkte mijn vriendincollega Fernande in de raadskelder van Gent. In 1970 vertrok ik naar Zuid-Afrika en verloor haar uit het oog. Het zou me veel plezier doen haar eens terug te zien. We hebben mekaar veel te vertellen.

Stamboom

Ik ben op zoek naar inlichtingen over Charlet en Poussy Renotte. Zij woonden ooit aan de Rue des Atrébates in Brussel. Eveneens in Brussel, meerbepaald in de Rue Frans Merjay, verbleven Annette en Bobby Anciaux. De familie Verschueren (Annie, Simonne, Josette, Jacqueline, Francoise en Stany) woonde in de Lange Lozanastraat in Antwerpen. Graag meer inlichtingen omtrent al deze mensen.

Lokerse liederlijkheid

Een gedicht in het Lokerse dialect begon als volgt: ‘Meester Jan lag voor zijn deur met zijn bleeke blauwe voorscheind.’ Ik had graag de volledige tekst.

Leuvense wetenschap

In 1949 verscheen het boek Wat weinige Leuvenaars nog weten van Jan Schoonjaans. In 2004 weten de Leuvenaars waarschijnlijk veel minder van het verleden, maar wie kan mij aan het boek helpen?

Treinramp

Ik schrijf een boek over de Tweede Wereldoorlog in de streek van Dendermonde, Lier, Leuven en Aalst. Op 14, 15 of 16 mei 1940 zou de laatste trein die uit Antwerpen naar Brussel reed, beschoten zijn door de Luftwaffe, tussen Weerde en Eppegem. Er zouden doden en gekwetsten zijn gevallen, maar meer weet ik er niet van. Kan iemand mij meer inlichtingen verstrekken?

Autobiografie

In de jaren van 1965 tot 1969 werkte ik als jobstudent in Oostende, in vleesfabriek Fajag, bij slagerij Labens en in hotel Fryatt op de Visserskaai. Dit jaar zocht ik de vroegere werkgevers op voor een autobiografie, maar het hotel is afgebroken. Graag had ik contact met iemand die ook in het hotel werkte. Of misschien kan iemand mij de naam van de toenmalige uitbater geven. Zijn voornaam was André.

Vrienden

In de jaren 1954-55 had ik twee goede vrienden in het kwartier Moorslede in het Duitse Dellbrück. Wij waren gelegerd bij de Cie ASSUû Transmissietroepen. Het betreft Jan Van Der Heyden uit Duffel en Buyens uit Beerse, die toen een witte krullenkop had. Mijn bijnaam was ‘den Fred’. Wie kan mij inlichtingen bezorgen over mijn vrienden?

Legermakkers

Ik zoek makkers uit mijn legerdienst in Arolsen, van 3 november 1966 tot 31 oktober 1967. Ik maakte deel uit van de 14e Cie Genie SP203 BPS 37 BSD. Graag zou ik iets horen van jongens als Guido Kox en Gilbert De Vuyst. En wie volgde De Vuyst op als full-trackchauffeur?

Onze klas van vijftig

Dit zijn mijn medeleerlingen uit de jaren vijftig. Wij liepen school aan de Speerstraat op het Antwerpse Kiel. Vorig jaar zijn we al eens samengekomen maar we zouden graag nog meer vrien-dinnetjes terugvinden. Wie kent wie nog en waar zijn ze te vinden? Julienne De Coster, Josephine Jurewitz, Lieve Smekens en Marie-Louise Maes vonden we al, maar waar zijn Frieda Jacobs, Jeannine Sporen, Nicole Knops, Charlot Brabants en al die anderen. Neem contact op!

Anne-Marie

Ik ben op zoek naar Anne-Marie Smets. Dat is een verre nicht van mij en vroeger waren wij erg goed bevriend. Oorspronkelijk is zij afkomstig van Maaseik, maar ze woonde in Bokrijk. Ik ben later naar de kust verhuisd en ben haar zo uit het oog verloren. Ik heb ze al zeker 20 jaar niet meer gezien. Ik weet ook dat ze een tweeling (twee jongens) heeft en dat haar eerste man is overleden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content