Zij werken terwijl u slaapt!

Een degelijke nachtverzorging is meer dan een noodzakelijke routine. Ze herstelt uw huid op het moment dat deze er het meest ontvankelijk voor is. Specialistenadvies om in schoonheid op te staan!

Het menselijk organisme functioneert volgens een circadiaans ritme van slapen en waken. Logisch dat de huid, ons meest uitgestrekte lichaamsdeel, ook aan dat ritme onderhevig is. Om het in mensentaal te zeggen: overdag speelt onze huid een beschermende rol,’s nachts herstelt ze. Dus heeft die huid ’s avonds niet dezelfde verzorging nodig als ’s morgens.

De biologische klok

“In eerste instantie is de huid een orgaan dat ons beschermt tegen agressieve factoren,” zegt Laurent Nogueira, directeur van de wetenschappelijke communicatie bij Givenchy. “Maar deze functie kan ze maar volbrengen als ze ’s nachts voldoende recupereert. Dan is ze makkelijker doordringbaar en de microcirculatie is actiever. De celdeling gebeurt maximaal tussen 23 en 4 uur, met een piek om 1 uur.”

Goed om te weten Om bij het ontwaken een perfecte huid te bekomen, is het aan te raden te gaan slapen voor 23 uur. Dan zal uw huid nog frisser en mooier zijn!

Maximaal herstellen

Na een zware dag zijn we wel eens geneigd om de avondverzorging maar een keer over te slaan. Dat is geen goed idee. “Want ’s nachts is het vermogen tot herstel van de huid maximaal”, zegt Laurent Nogueira. “En de crèmes zijn niet meer zo zwaar of vet als vroeger. Hebt u weinig tijd of zin, gebruik dan ten minste een serum. Dat dringt snel en volledig in de huid. En hebt u een droge huid, dan mag u ook de nachtcrème niet vergeten.”

Goed om te weten Om wallen onder de ogen te voorkomen, kiest u het best voor een fris aanvoelende textuur, zoals een gel.

Actief maar niet goedkoop

De prijs van een potje nachtcrème of serum is vaak hoog omdat men de beste bestanddelen gebruikt. Een mooi voorbeeld hiervan is het geconcentreerde zwarte sap van de algen in Soin Noir van Givenchy (euro 302). Of het antirimpel- en liftende serum met rozenconcentraat uit de Splendide-lijn van Annick Goutal (euro120). Het peptide van slangengif (jawel!) in het Mysterieux repulpant van Chanel (euro 62). Een be-standdeel dat het onbuigzaam worden van het collageen tegenwerkt in Ultra Correction Line Repair nachtcrème van Chanel (euro 100). Rijst en soja in de herstellende nachtcrème van Orlane die tekenen van vermoeidheid wegwist (euro 177). Niets is goed genoeg voor het welzijn van uw huid!

Goed om te weten Een rimpel is een klein littekentje, zodat veel antirimpelproducten een bio-stimulerend en helend effect hebben (bijv. bij Vichy, La Roche-Posay of de Rénergie Morpholift RARE van Lancôme).

Perfect aanbrengen

Uw nachtverzorging verdient het om perfect te worden aangebracht. Na een minutieuze reiniging met watten of met de vingers, brengt u de crème aan met opklimmende, cirkelende bewegingen. U start vanuit het centrum van het gezicht naar de buitenkant, terwijl u lichte druk- en knijpbewegingen maakt op het ovaal van het gelaat en de oogcontouren. Dit verstevigt de huid, wist tekenen van vermoeidheid weg en stimuleert de bloedcirculatie. n

Info: in de parfumeriezaak – Annick Goutal 02 740 19 91 – Garancia exclusief bij Planet Parfum – L’Oréal en Nivea in de warenhuizen – Vichy in de apotheek.

Virginie Draelandts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content