© iStock

Nieuwe mobiele telefoon? Zo zet u uw contacten over

Eens in de zoveel tijd zult u van mobiele telefoon wisselen. Natuurlijk heeft u geen zin om uw hele contactenlijst handmatig over te tikken. En dat hoeft ook niet! Wij helpen u een handje.

Contacten overzetten tussen Apple-toestellen met iCloud

We beginnen met iPhone gebruikers. Als u een iPhone heeft, bent u het beste af met de iCloud dienst. Dit is een dienst van Apple waarmee u informatie en bestanden (en dus ook uw telefooncontacten) kunt synchroniseren tussen uw verschillende apparaten.

iCloud wordt gebruikt i.s.m. uw account van Apple: het Apple ID. Als u inlogt op uw eigen apparaten met hetzelfde ID, kunt u draadloos bestanden uitwisselen.

Gaat u van Apple-toestel naar een Android, dan kunt u deze app gebruiken.

Zo maakt u een account aan met iOS 7 of hoger: – Ga naar Instellingen > iCloud – Tik met uw vingers op voorbeeld@icloud.com (vervang voorbeeld met uw eigen adres) en tik nu uw Apple ID. (bij iOS 7 tikt u achter ‘Apple ID’ uw Apple ID in) – Ga naar vereist en typ uw wachtwoord. (bij iOS 7 typt u achter ‘Wachtwoord’ uw wachtwoord in) – Dan Log in – Bij iOS 8 en 9 komt dan nog de vraag of u uw gegevens wilt combineren met iCloud. Dit is aan te raden – Daarna wordt gevraagd of iCloud de locatie van uw iPad mag gebruiken. Dit kan geen kwaad

Contacten op uw nieuwe iPhone zetten – Ga naar Instellingen op uw iPhone – Ga naar iCloud – Zet de optie Contacten aan. Als hij al aanstaat, zet hem dan eerst uit en dan weer aan. – Combineer de contacten met een bestaande lijst, desgevraagd – Check nu uw lijst met contacten om te zien of al uw telefoonnummers succesvol zijn toegevoegd.

Naast uw contacten, die redelijk weinig ruimte in beslag nemen, wilt u misschien ook uw foto’s en videobestanden als back-up opslaan. iCloud biedt zonder betaling tot 5 GB aan. Een alternatief voor iCloud is Dropbox.

Contacten overzetten tussen Android-toestellen

Als u uw contacten op een Android-telefoon opslaat, kunt u kiezen of u ze op de simkaart, de telefoon, of de Google-account wilt opslaan. Met Android is het logisch om ze op de Google-account op te slaan. Er zijn ontzettend veel fabrikanten die Android-toestellen maken. Het zou daarom ook lastig zijn om per fabrikant uit te leggen hoe u de gegevens handmatig over kunt zetten.

In het onderstaande voorbeeld hebben we de LG G3 Android telefoon gebruikt. De meeste stappen zullen hetzelfde zijn bij uw toestel, maar het kan zijn dat bijvoorbeeld de namen van de menuknoppen iets verschillen. De meeste menu’s zitten echter logisch in elkaar, dus u kunt de import- en exportopties ongetwijfeld snel vinden.

Deze methode werkt ook als u van Android naar Apple gaat. Gebruik deze app.

1. Het eerste wat u nodig heeft is een Google Account, met een Gmail adres. Die kunt u gewoon even aanmaken via mail.google.com, ook al bent u niet van plan hem verder te gebruiken. Zorg ervoor dat u op uw telefoon bent ingelogd op Gmail.

2. Open nu uw contacten. Via de menu toets (de drie vierkantjes rechtsboven) kunt u naar Contacten beheren. Tik nu op Importeren/Exporteren en dan Exporteren naar het interne geheugen. Selecteer alle nummers die u wilt exporteren, of alles in één keer door linksboven het vierkantje aan te tikken. Tik nu op Exporteren.

Heeft u een Samsung Galaxy apparaat, dan gaat het nog makkelijker. Open de contacten, druk op de menutoets en vervolgens op: “samenvoegen met Google”. De contacten worden direct aan uw Gmail toegevoegd.

3. Geef het bestand een naam. Hierna zal het bestand worden geëxporteerd.

4. Open nogmaals de contacten, druk weer op de menu toets, naar Contacten beheren, ga naar Importeren/exporteren en druk op Importeren vanuit het interne geheugen. Nu kunt u kiezen tussen de telefoon en Google. Kies voor Google! Selecteer het bestand en druk op Importeren. Nu worden al uw telefoonnummers gekoppeld aan uw Google account.

5. Wilt u nu uw contacten op de nieuwe telefoon zetten, dan hoeft u zich alleen maar op de nieuwe telefoon bij Gmail aan te melden. De contacten worden nu automatisch aan uw adresboekje toegevoegd.

6. Het kan zijn dat u dubbele contacten in de lijst ziet staan. Druk op menu, Instellingen en vink dan ‘Alleen contacten met telefoonnummers‘ aan. Uw contacten met alleen een e-mail worden nu gefilterd in de lijst.

Contacten overzetten tussen Windows-toestellen

Tot slot zijn er nog de Windows-toestellen. Contacten beheren gaat met deze heel makkelijk. Ga op uw computer naar www.outlook.com en meld u aan met hetzelfde Microsoft-account als u op uw telefoon gebruikt. U kunt via Outlook en Personen de contacten van uw telefoon importeren naar de uw online Microsoft-account. En op uw nieuwe Windowstelefoon kunt u de contacten weer exporteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content