Advertorial

5 ideale reiscombinaties in Thailand

Wie het land van de eeuwige glimlach al ooit bezocht heeft raakt al snel verknocht aan de combinatie van gastvrijheid, lekker eten, prachtige natuur en bijzondere cultuur. Ongeveer 70% van de vakantiegangers keert zelfs meermaals terug na een eerste bezoek. Thailand is dan ook een bestemming die blijft verrassen, dankzij haar diverse aanbod aan eilanden, stranden en natuurgebieden. Wij lijsten hieronder alvast enkele ideale combinaties op van bekende en minder bekende regio’s in Thailand.

Chiang Mai en Lampang (cultuur & natuur)

Chiang Mai, de hoofdstad van de Lanna, wordt ook wel de ‘Roos van het Noorden’ genoemd. In deze bloeiende stad gaan traditie en moderniteit hand in hand met schitterende tempels, plaatselijke markten en rooftop bars. Tussen de hoge bergen aan de rand van de stad liggen verschillende nationale parken en stamdorpen waar de bewoners van handwerk, koffiebonen en rijstteelt leven. Richting het zuidoosten onthult de serene oude stad Lampang de mooiste tempels en herenhuizen, wat voor een mooi contrast zorgt met het bruisende Chiang Mai.

5 ideale reiscombinaties in Thailand

Sukhothai en Si Satchanalai (archeologie & werelderfgoed)

Sukhothai, dat ‘de dageraad van geluk’ betekent, was de eerste hoofdstad van het koninkrijk Siam.

Het historisch park Sukhothai omvat de ruïnes van deze stad die getuigen van het glorieuze verleden. Zo’n 55 km ten Noorden ligt het park Si Satchanalai dat eveneens op de Unesco Werelderfgoed lijst staat. Maak een fietstocht of wandel langs de vele religieuze gebouwen waar je Boeddhabeelden en andere spirituele elementen terugvindt.

5 ideale reiscombinaties in Thailand

Hua Hin + Ban Krut (strand & wellness)

Hua Hin, de eerste strandbestemming van Thailand, werd in het begin van de 20ste eeuw gesticht. Met zijn 20 km gouden zandstranden was de stad een populaire bestemming onder de aristocratie en burgerij van Bangkok. Hua Hin groeide doorheen de jaren uit tot een badplaats waar vooral in het weekend heel wat bezoekers naartoe trekken. Zoek je rust dan rij je best anderhalf uur zuidwaarts naar Ban Krut. Met zijn ongerepte oevers en relaxte bungalows ervaar je hier een onvergetelijke retraite.

5 ideale reiscombinaties in Thailand

Khao Sok + Khao Lak-Lam Ru (tropisch woud)

Het nationale park van Khao Sok bestaat uit een 16 miljoen jaar oud oerwoud. Verscholen in het wild tussen uitzonderlijke flora en fauna ligt een panoramisch meer waar enkele idyllische resorts gelegen zijn. Op 2 uur rijden richting het zuidwesten ligt het nationale park van Khao Lak-Lam Ru, bekend om zijn junglewatervallen en weelderige stranden aan de Andaman Zee.

5 ideale reiscombinaties in Thailand

Ko Samui + Ko Phaluai (eilandhoppen)

Ko Samui, het derde grootste eiland van het land, telt een dozijn stranden zoals Chaweng, Lamai, Maenam, Bophut en Tong Sai. Naast Ko Samui vind je aan de Golf van Thailand heel wat kleinere eilanden terug, elk met hun eigen unieke charmes. Zo ben je op Ko Phangan aan het juiste adres voor full moon parties en staat Ko Tao bekend als duiklocatie. In het Mu Ko Ang Thong nationaal park ligt Ko Phaluai, het ‘maagdelijk’ eiland dat alleen door vissersgemeenschappen bewoond wordt.

5 ideale reiscombinaties in Thailand

Meer informatie over de Thaise troeven vind je op https://tourismthailand.be en https://toerisme-thailand.nl.

Voor vragen of advies kan je contact opnemen met je reisbureau of de Tourism Authority of Thailand via +33 1 53 53 47 00 of info@tourismethai.fr