Advertorial

5 vragen over Visa Debit, de nieuwe bankkaart in België

Ben je klant bij BNP Paribas Fortis, Hello bank! of Fintro? De nieuwe Bancontact-Visa Debit-kaart die je al hebt gekregen of binnenkort ontvangt, vervangt je vorige debetkaart. Waarvoor kun je deze kaart gebruiken? En hoe werkt ze? Onze antwoorden op de meest gestelde vragen.

1. Is de Bancontact-Visa Debit-kaart een kredietkaart?

Neen! In tegenstelling tot een kredietkaart, die je aankopen de volgende maand in rekening brengt, haalt de Bancontact-Visa Debit-bankkaart het bedrag onmiddellijk van je zichtrekening. Zo hou je je budget en je uitgaven nauwgezet in de gaten.

2. Wat heeft de Bancontact-Visa Debit-kaart dat een gewone debetkaart niet heeft?

Met deze veelzijdige debetkaart kun je je dagelijkse aankopen doen (al dan niet contactloos) in winkels, restaurants en op het internet. Handig, toch?

3. Kan ik de kaart gebruiken voor aankopen op het internet?

Bancontact-Visa Debit is veilig en betrouwbaar voor aankopen online. Je kunt je aankopen en bestellingen via het internet veilig en onmiddellijk betalen dankzij het zestiencijferige kaartnummer en de CVV-code (de drie cijfers op de achterkant van uw kaart). De Bancontact-Visa Debit-kaart beschermt je ook in geval van diefstal, verlies of fraude waarvoor je niet verantwoordelijk bent. */**

4. Wordt de kaart aanvaard in het buitenland?

De Bancontact-Visa Debit-kaart wordt wereldwijd aanvaard in meer dan 200 landen en gebieden en bij meer dan 70 miljoen winkeliers.*** Overal waar Visa geaccepteerd wordt, kun je de kaart gebruiken. Naar het buitenland reizen wordt dus makkelijker!

5. Hoe werkt contactloos betalen in winkels of restaurants?

Voor je kleine aankopen in de winkel of op restaurant, hoef je enkel je Bancontact-Visa Debit-kaart tegen de zijkant van de betaalterminal te houden. Even wachten op de bevestiging van je aankoop en klaar! Snel, veilig én hygiënisch: je hoeft het toetsenbord van de terminal niet aan te raken.

De voordelen van de nieuwe Bancontact-Visa Debit-kaart

* Onmiddellijke debitering

* Contactloos betalen

* Uitgebreid en veilig online winkelen

* Aanvaard in het buitenland

* Gratis (de kaart vervangt automatisch je huidige debetkaart als je klant bent bij BNP Paribas Fortis, Hello bank! en Fintro)

Nicole: Sinds de pandemie bestel ik de cadeautjes voor mijn kleinkinderen online. Met Visa Debit kan ik dat met mijn debetkaart doen en mijn uitgaven nauwgezet volgen.”

CIJFERS

* 69% van de Belgen heeft al een contactloze betaling gedaan. (1)

* 3,6 miljard Visa-kaarten worden wereldwijd gebruikt (2).

5 vragen over Visa Debit, de nieuwe bankkaart in België

* Zie toepasselijke voorwaarden volgens de geldende regelgeving. Terugbetaling niet gegarandeerd. Kaarthouders moeten hun bank onmiddellijk op de hoogte stellen in geval van ongeoorloofd gebruik.

**Terugvordering is geen wettelijk recht. Contacteer uw bank voor meer details. Zie voorwaarden die van toepassing zijn voor uw bank.

*** Onder voorbehoud van aanvaarding van de Visa Debit-betaalkaart door de verkoper.

(1) Jaarlijkse Digital Payment Barometer van Febelfin en partners

(2) Data provided to Visa by acquiring institutions and other third parties as of December 31, 2020.