Advertorial

Acne behandeling: een doeltreffende aanpak voor een vaak voorkomend probleem

Meer dan 80% van alle volwassenen hebben in hun puberteit met acne te kampen gehad. Acne is dus een probleem dat niet ongewoon is. Maar wat is acne eigenlijk? Een doeltreffende aanpak begint met het kennen van de oorzaak.

Een acne behandeling gericht op de kern van het probleem

Acne is een huidaandoening die ontstaat door een overmatige talgproductie in de poriën. Talg is zowat de natuurlijke huidsmeer, en de productie van talg is dus belangrijk voor een gezonde huid. De talgproductie kan op hol slaan talgproductie kan op hol slaan onder invloed van hormonale veranderingen in het lichaam, kenmerkend voor de puberteit, een erfelijke aanleg, of door bepaalde omgevingsfactoren. De poriën raken verstopt door te veel talg. Deze talgophoping vormt dan weer een voedingsbodem voor allerlei bacteriën, die onsierlijke “puistjes” doen ontstaan. In ernstige gevallen kan onder begeleiding van een dokter een hormonale integratie (bijvoorbeeld een specifieke anticonceptiepil) als acne behandeling enig soelaas bieden. Echter kan men voor het gros van de gevallen ook op andere middelen beroep doen. De kern van het probleem is een verstoring in het evenwicht die een normale talgproductie toelaat. Met doelgerichte producten is het mogelijk om dit evenwicht opnieuw te herstellen.

Acne behandeling: een doeltreffende aanpak voor een vaak voorkomend probleem

Acne behandeling op basis van producten van Bioderma

Om acne doeltreffend te behandelen, dient u een aantal gewoonten in uw dagelijkse verzorging te integreren. Zo is het bij meisjes en vrouwen belangrijk om make-up elke dag zorgvuldig te verwijderen, zodat de poriën voldoende kunnen ademen en niet door allerlei make-upproducten verstopt raken. Dit kan een sluimerend acneprobleem aanzienlijk verergeren. Verder kunt u uw huid aan de hand van specifieke producten helpen om haar evenwicht terug te vinden. Een vette huid is vaker voorbestemd om door acne getroffen te worden, maar ook een gemengde huid heeft een aangepaste acne behandeling nodig om op de juiste plaatsen het overtollige vet en onzuiverheden weg te nemen. Ten slotte is het zeer belangrijk om onze huid gehydrateerd te houden: een ommezwaai van een vette huid met aanleg tot acne naar een droge huid die voor alles en nog wat gevoelig wordt, blijft een blijk van verstoord evenwicht. Door uw huid op correcte wijze te hydrateren na een acne behandeling, voorkomt u andere kwaaltjes die het welzijn van uw huid aantasten. Bioderma is een gespecialiseerd bedrijf dat doeltreffende producten voorstelt om uw huid te zuiveren, acne te bestrijden, de gevolgen ervan te verlichten en uw dagelijkse verzorging met hydraterende producten aan te vullen.