Advertorial

© WBT - Olivier Bourgi

Beleef een kleurrijke herfst in Wallonië

Nu de zomer stilaan op zijn einde loopt, richten we onze blik op het najaar. We hebben enkele ideeën voor je verzameld om je herfstuitstapjes te plannen.

Gastronomische herfstwandelingen in Wallonië

Trek er deze herfst op uit naar Wallonië en combineer natuur, aperitieven en culinaire ontdekkingen tijdens een mooie wandeling.

Met een fondue de streek van Namen ontdekken, op stap met trekpaarden en verschillende streekproducten proeven in de provincie Luxemburg, op ontdekking naar het Grote Woud van Saint-Hubert met een picknick, er is heel wat mogelijk. Ondek deze en nog meer suggesties op VISITWallonia.be.

Beleef een kleurrijke herfst in Wallonië
© Kaascroute Just Go – Max De Hulster

Een tentoonstelling meepikken

Zoals elk jaar openen in de herfst heel wat interessante tentoonstellingen. De blikvanger is zonder twijfel de monografische tentoonstelling Sculptor of Time, gewijd aan de Amerikaanse kunstenaar Bill Viola, een van de pioniers van de videokunst.

Het is de eerste Belgische tentoonstelling van internationale omvang met het werk van deze onvergelijkbare kunstenaar, een primeur die voorbehouden is voor La Boverie in Luik.

Ontdek meer toonaangevende tentoonstellingen in Wallonië.

Beleef een kleurrijke herfst in Wallonië
© Bill Viola

Luisteren naar het burlen van het hert

Een luide en wilde schreeuw galmt door het bos... Deze keelklank en krachtig geluid is het burlen van het hert. Elk jaar, in de herfst, probeert de koning van het woud zo veel mogelijk hindes te verleiden en andere mannetjes te imponeren en te verjagen.

Zou je dit graag eens van dichtbij meemaken? Je kan op verschillende locaties naar dit majestueuze dier luisteren. Sluit je ogen en laat je bedwelmen door de indrukwekkende lokroep van het hert.

Beleef een kleurrijke herfst in Wallonië
© Domaine des Grottes de Han

Alles dicht bij alles

Cultuur, natuur, geschiedenis, couleur locale, lekker eten en drinken, het is soms maar een wandelingetje of een fietstocht van je verblijf verwijderd. Wij hebben een aantal routes met het credo alles dicht bij alles uitgewerkt zodat je enkel nog moet uitpluizen hoe laat je ’s ochtends aan de ontbijttafel verschijnt en welk lokaal biertje je in de namiddag zal drinken.

En vergeet zeker je VISITWallonia.be Pass niet. Dankzij deze handige digitale toeristenpas geniet je van meer dan 200 voordelen en een selectie leuke tips voor je uitstapjes en verblijven in Wallonië. Geniet van tal van aanbiedingen en kortingen bij onze toeristische partners. Het aanbod verandert doorheen het jaar.

Beleef een kleurrijke herfst in Wallonië
© WBT – Anibal Trejo / WBT – I. Monfort

Welk seizoen het ook is, in Wallonië vind je alles wat je nodig hebt om er even helemaal tussenuit te zijn!

Beleef een kleurrijke herfst in Wallonië