Advertorial

Honfleur © Sabina Lorkin

Een origineel verblijf voor je trip in Normandië?

Normandië is met zijn mooie stranden, zijn groene platteland, zijn rijke historische erfgoed en gastronomische tradities – denk aan camembert en cider – een uitgelezen vakantiebestemming. Heb je zin in een ongebruikelijke ervaring? Kies dan een van de vele aparte verblijven en lodges van de streek.

Ontdek onze selectie van originele logies voor een vakantie die echt anders is dan anders ...

Een gîte met een middeleeuwse charme

Gîte du Goubelin, Calleville

Een origineel verblijf voor je trip in Normandië?

Aan de buitenkant een holwoning, binnen een boomhut: in de Gîte du Goubelin stap je in een fantastisch universum waar je niet zou schrikken als je een hobbit zag! De vol op het zuiden gelegen gîte baadt in het licht en heeft plaats voor acht mensen. Ze kunnen er slapen in kamers met namen die tot de verbeelding spreken, zoals de kamer van de Steenhouwer of die van de Oude Kompel. De ongelooflijke badkamer in een grot is al even verbazingwekkend. De gîte is ingericht met oude objecten die een warme, intieme sfeer scheppen, maar gaat ook de moderne toer op met een groot zwembad en een luxueuze jacuzzi.

Van ciderton tot woonwagen

Domaine de la Cour au Grip, Répentigny

Een origineel verblijf voor je trip in Normandië?

Kom je in de verleiding om de streek van de cider en de calvados te verkennen, tussen appelboomgaarden en vakwerkhuizen? Als je in “Le Tonneau” logeert, wordt het nog mooier. Deze reusachtige ton van een voormalige cidermakerij uit het begin van de 19de eeuw, in het hart van het Pays d’Auge, is door de huidige eigenaars verbouwd tot een knus nestje, helemaal in het thema. Dit heel aparte verblijf heeft ook een tuinsalon met – ook al van oude tonnen gemaakte – stoelen en chaises longues: de gedroomde plek om in alle rust van het omliggende platteland te genieten.

Een duivenhuis wordt een charmante gîte

Le Colombier, Offranville

Een origineel verblijf voor je trip in Normandië?

De duiven hebben de Normandische duivenhuizen al lang geleden verlaten, maar deze architecturale pareltjes blijven typisch voor de streek. Het duivenhuis van Offranville dateert uit de 16de eeuw en is een van de grootste van Normandië, met een oppervlakte van 200 m² op vier niveaus. Het is nu als gîte gerestaureerd en verwelkomt grote families in zijn vijf slaapkamers, twee badkamers en grote woonkamer met open haard. Je zult bezwijken voor de charme van zijn oude balken en stenen, in een betoverende omgeving met een bloemenvijver en een beschermd beukenbos.

Lodges in een zoo

Parc zoologique Cerza, Hermival-les-Vaux

Een origineel verblijf voor je trip in Normandië?

Wakker worden tussen de apen, neushoorns of kamelen? Nee, je hebt niet te veel calvados gedronken! Je verblijft in een van de lodges van de zoo van Cerza. In dit dierenpark op 80 hectare natuur ontdek je zo’n 1500 wilde dieren, die er in halve vrijheid leven. Maar de echte must is een of meer overnachtingen ter plekke, in een van de 26 ecolodges, 15 dierenobservatoria of 10 safaritenten. De volgende ochtend stap je in de Safari Train om de dieren te fotograferen. Neem met heel het gezin een duik in de wereld van de wilde dieren!

Wil je nog meer keuze? Ontdek alle originele verblijven.

Hier vind je nog meer inspiratie voor je volgende reizen in Frankrijk.