Advertorial

“Je blijft een vrouw die er graag goed wil uitzien. Daarin maakt je leeftijd geen enkel verschil”

Catherine (56) werkt als PR- en marketingverantwoordelijke. Ze is mama van Nathalie (29) en Thomas (26) en sinds zes maanden ook trotse oma van Colette. Zij testte de verzorging Neovadiol Substitutief Complex van Vichy uit.

“Toen de kinderen de deur uit gingen was het even wennen, maar we hebben ons nieuwe ritme gevonden. Mijn man en ik hebben allebei altijd fulltime gewerkt. Werk en gezin samen, dat vroeg de nodige acrobatie om alles in evenwicht te houden. Op de werkvloer is het nog even hectisch, maar de avonden zijn nu rustiger. Ondertussen is ook ons eerste kleinkind geboren. Ik voel me wel oma, maar een jonge oma. Die rol wordt nu een pak dynamischer ingevuld dan vroeger: ook als grootmoeder ben je nog actief aan het werk.

Natuurlijk voel ik dat ik geen twintig meer ben, maar in ruil daarvoor krijg je wel een fikse portie ervaring. Ook lichamelijk merk ik een verschil: ik heb altijd op mijn lijn gelet, maar kreeg toch last van een opgeblazen gevoel. Ik luister nu meer naar de signalen van mijn lichaam en stop bijvoorbeeld sneller met eten. Op je voeding letten en genoeg bewegen: die adviezen zijn misschien clichés, maar ze kloppen wel.

Ik zie de jaren ook als ik in de spiegel kijk: die toont meer lijntjes en rimpels worden dieper. Ik merk dat mijn huid echt nood heeft aan een goede dag- en nachtcrème. Als ik ’s avonds toch eens een smeerbeurt oversla, zie ik ’s ochtends meteen het verschil. Ik ben heel tevreden over de nachtverzorgingvan Neovadiol: het is een lichte geltextuur, die voelt heerlijk verfrissend aan, fijn als je je verhit voelt. De dagcrème is fluweelzacht en trekt meteen in. Het is een prima basis onder mijn make-up. Ik heb ook de indruk dat dit verzorgingsduo mijn huid wat verstevigt, mijn ‘hangwangetjes’ zijn minder. Ik heb een frissere teint. Mijn huid voelt ook goed gehydrateerd, ze was toch wat droger geworden. Dat lijken misschien allemaal maar kleine details, maar ik merk echt het effect en voel me beter in mijn vel. En dat is fijn. Je blijft een vrouw die er gewoon graag goed wil uitzien. Daarin maakt leeftijd geen enkel verschil.”

Twee vragen aan de menopauze-expertes van Vichy

1) Welke huidverzorgingsroutine is het beste in deze fase?

Dokter Karolina Kopéc, dermatologe: “Hoe je huid veroudert wordt deels genetisch bepaald, daar kan je niet veel aan veranderen. Wat je wél kan doen, is de zichtbare symptomen van de menopauze verminderen met een goede routine. Dat begint met een zachte reiniging met een mild micellair water zonder parfum, die je huid respecteert nu ze droger en gevoeliger is. Aangepaste hydratatie en verzorging zijn belangrijk. Hydrateer minstens twee keer per dag en kies je dag- en nachtcrèmes met ingrediënten die hun anti-aging effect bewezen hebben en de gevolgen van je veranderde hormonenbalans – een huid die droger en minder elastisch wordt – opvangt. Die basisroutine van reinigen en verzorgen kan je nog aanvullen met een zachte scrub om de celvernieuwing te stimuleren en je huid intensiever te hydrateren.”

2) Wat kan je doen aan dat opgezwollen gevoel als je in de menopauze zit?

Agnieszka Szmurlo, diëtiste: “Een opgezwollen buik is iets waar meer vrouwen in de menopauze mee te maken krijgen. Dat ligt niet altijd aan extra kilo’s, maar heeft ook te maken met je veranderende vochtbalans. Wat kan je eraan doen? Het klinkt misschien vreemd, maar: drink vooral genoeg water. Als je lichaam goed gehydrateerd is, zal het geen extra vocht ophouden om uitdrogen te voorkomen. Let ook op je zoutinname. Kalium is dan weer een mineraal dat helpt tegen het opzwellen, je vindt het in niet-geraffineerd voedsel, vooral in groenten en fruit.”

Meer vragen én antwoorden vind je op het menopauzeplatform van Vichy

DUO VOOR DAG & NACHT

Neovadiol Substitutief Complex voor de dag bevat actieve bestanddelen die inwerken op de zichtbare tekenen van huidveroudering in je menopauze. Deze dagcrème hydrateert niet alleen intensief bij een droger wordende huid, maar maakt je huid ook elastischer en strakker wanneer ze haar stevigheid begint te verliezen.

Neovadiol Substitutief Complex voor de nacht versterkt dat effect en verfrist je huid, wat extra comfortabel voelt bij opvliegers. De dag- en nachtcrème vormen samen een sterk duo, speciaal ontwikkeld voor vrouwen in de menopauze.

Prijs: 35,95 euro voor de dagcrème en 36,95 euro voor de nachtcrème in de apotheek.