Advertorial

Restaurant Le Goeland ©Coraline et Leo

Jouw eigen Normandische strand en gastronomisch intermezzo

Met zijn 600 km lange kustlijn en idyllische landschappen heeft Normandië alles om vakantiegangers te bekoren. In de stad of op het platteland ... het strand is nooit ver weg. Bars en kwaliteitsrestaurants evenmin! Laat je graag het zand door je vingers glijden of verkies je de zachte rondingen van strandkeien die je over het water laat stuiteren? Iedereen vindt wel een strand naar zijn gading aan de Normandische kust ...

Natuurstranden

Ben je op zoek naar kalmte en wil je je één voelen met de natuur? Kom tot rust in de duinen van Lindbergh-Plage, in La Manche, of aan de kilometerslange, wilde kust achter het strand van Vauville in de Cotentin. Wat je zeker ook moet zien: het strand van Saint-Vaast-la-Hougue (verkozen tot Village préféré des Français) met uitzicht op het eiland Tatihou, een waar ornithologisch paradijs.

Omonville la Rogue ©Jerome Houyvet
Omonville la Rogue ©Jerome Houyvet

Ons topadresje:

Ontdek een andere kant van Tatihou, vanuit Le Goéland 51, een oude blokhut ingericht als bar die The Guardian rangschikte bij de 10 beste Franse bars!

  • Le Goéland 51, 82 Route du Phare, 50760 Réville

Stadsstranden

Op het strand luieren zonder het bruisende stadsleven de rug toe te keren ... het kan! Op schiereiland Cotentin heeft Cherbourg een topligging aan het Kanaal, terwijl Deauville nieuwsgierige filmliefhebbers verwelkomt die de namen van acteurs op de planken promenade ontdekken. Op het strand in Dieppe, in Seine-Maritime, vindt om de twee jaar het internationale vliegerfestival plaats.

Omonville la Rogue ©Coraline et Leo
Omonville la Rogue ©Coraline et Leo

Ons topadresje:

In La Péniche heb je een prachtig uitzicht over de haven en het casino en geniet je als fijnproever van perfect bereide vis en zeevruchten in een chic decor.

  • La Péniche, Port Marina – Promenade Michel d’Ornano, 14800 Deauville

Romantische stranden

Neem jouw lief bij de hand voor een romantische wandeling bij zonsondergang. Bestemming Cabourg in de Calvados, waar het perfecte strand voor romantici ligt en de stad die Marcel Proust dierbaar was. Of je slentert door de pittoreske straatjes van het Vieux Bassin in Honfleur of wandelt op de mythische kliffen van Etretat in de Seine-Maritime.

Cabourg ©Marie-Anaïs Thierry / Olympict
Cabourg ©Marie-Anaïs Thierry / Olympict

Ons topadresje:

De verfijnde gerechten van Restaurant Dormy House strelen jouw ogen en verwennen je smaakpapillen in een eetzaal die op het water lijkt te drijven.

  • Hôtel Restaurant Dormy House, Route du Havre, 76790 Etretat

De landingsstranden

Breng een bezoek aan deze met emoties beladen stranden waar zoveel soldaten zich opofferden voor de geallieerde overwinning: Utah Beach, Omaha Beach, Juno Beach, Gold Beach, Sword Beach. Diverse musea geven duiding bij de landing in Normandië.

Arromanches ©Sabina Lorkin
Arromanches ©Sabina Lorkin

Ons topadresje:

Iedere zaterdagavond kun je bij Mélinda en Julien Normandische tapas ontdekken in een gezellige sfeer, aan Sword Beach.

  • Andry 1867 Lounge Bar, 51 Avenue Andry, 14150 Ouistreham

Muziek beluisteren op het strand?

Het festival Chauffer dans la Noirceur is dit jaar aan zijn 30e editie toe op het strand van Montmartin-sur-Mer. Van 14 tot 17 juli treden hier ruim 60 artiesten op waaronder Big Flo & Oli, Peter Doherty & Frederic Lo, Aloise Sauvage ...

Volop inspiratie voor jouw volgende reis naar Frankrijk.

Jouw eigen Normandische strand en gastronomisch intermezzo